מאפים ולחמים

לחמניות שום ועשבי תיבול

לחמניות שום ועשבי תיבול – רכות וטעימות עם ניחוח וריח משגע – נהדרות לאירוח!

לחמניות עם שום שמיר ושמן זית נתלשות שמשאירות טעם של עוד. מתכון לחם שום נתלש שמכינים בתבנית צמוד אחד לשנייה, וככה תולשים כל לחמנייה בנפרד והיא יוצאת הכי רך שתוכלו לדמיין! 

לנוחיותכם מצורף גם סרטון לאופן עיבוד הבצק והכנת צורתו ואיך לסדר בתבנית, לצפות ולעקוב אחרי ההוראות, וייצא לכם משהו פצצה כי כבר לא יישאר מקום לטעות. רוצו להכין!

מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף המתכון ברשת.

 

מצרכים – לחמניות שום ועשבי תיבול

קילו גרם קמח
שלוש כפות שמרים יבשים
שלוש כפות סוכר
רבע כוס שמן זית
רבע כוס שמן קנולה
כף מלח
שתי כפות שבבי בצל יבש
שלוש וחצי כוסות מים פושרים (כוס חד פעמי 200 מ"ל)

לקישוט
שלושת רבעי כוס שמן זית
חצי כף שום כתוש
כפית אורגנו
כפית פטרוזיליה יבשה
רבע חבילה שמיר קצוץ

אופן הכנה – לחמניות שום ועשבי תיבול

1. מוסיפים לקערה שמרים יבשים, סוכר, וכוס של מים. ממתינים 15 דקות.

2. מוסיפים קמח ומים וללוש. מוסיפים את השמן והמלח ושוב ללוש עד שמתקבל בצק רך ונעים.

3. מתפיחים את הבצק כ-30 דקות, מוציאים את האוויר מהבצק ומתפיחים שוב עוד כ- 30 דקות.

4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים אותו לכדורים. מקמחים מעט ונותנים לו לנוח מספר דקות.

5. להניח ולרפד תבנית עגולה בנייר אפיה.

6. לוקחים כדור מהבצק ויוצרים איתו צורה של נחש. חותכים ל-3 ומסדרים בתבנית. נותנים לו לתפוח 30 דקות.

7. להוסיף לקערה את השמן עם העשבי תיבול ומערבבים היטב.

8. מורחים את תערובת השמן ועשבי התיבול על הלחמניות בעדינות.

9. מעבירים לתנור ואופים על 200 מעלות בערך כחצי שעה. בסוף האפיה, מורחים שוב שמן זית עם עשבי תיבול.

סרטון להכנת הצורה:

שאלות ותשובות

שאלה: מתי מוסיפים את שבבי הבצל?
תשובה: בתוך הבצק להוסיף את שבבי הבצל.

שאלה: מקסים! השתמשת בסיר של דגים?
תשובה: לא, זוהי פשוט תבנית עגולה שאני אוהבת לאפות בה לחמים. יוצא מעולה!

שאלה: כשמוציאים את הבצק מהמקרר מיד עובדים איתו או שצריך לתת לו זמן להתחמם?
תשובה: אני מוציאה מהמקרר, מוציאה לו אוויר ומתחילה לעבוד איתו.

שאלה: אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום קמח רגיל ושמרים? אם כן מה הכמות?
תשובה: את יכולה ותוסיפי 1 אבקת אפיה

עוד מתכונים מבוקשים:

לחמניות שום ועשבי תיבול
לחמניות שום ועשבי תיבול

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים