כללי

פאי פקאן יפהפה

מתכון פאי פקאן יפהפה קל להכנה, אחד קינוחי הפאי הכי יפים וגם הכי טעמים שניתן להכין בקלי קלות!

אגוזי הפקאנים שמלמעלה וסירופ המייפל הופכים אותו לפאי עם הטעם העשיר במיוחד.

מתכון באדיבות: וסים גאעוד – מתכון בלעדי מאתר מתכונים מתוקים.

מתכון פאי פקאן יפהפה קל להכנה

מצרכים – פאי פקאן

לבסיס בצק פריך:
100 גרם סוכר (3/4 כוס סוכר)

200 גרם חמאה קרה
300 גרם קמח (2 כוסות)
1 ביצה

למילוי הפקאן ולקישוט:
150 גרם ביצים (3 ביצים בגודל M)
70 גרם סוכר חום
100 גרם שמנת
120 גרם סירופ מייפל
40 גרם מחמאה מומסת
200 גרם אגוזי פקאן קצוצים
½ 1 כוסות אגוזי פקאן שלמים יפים (150 גרם)
160 גרם פירורי עוגה לבנים (אפשר לוותר)
וניל
קורט מלח
קורט קינמון

לזיגוג:
סירופ מייפל

אופן הכנה – פאי פקאן


מכינים את הבצק הפריך:

1. מוסיפים את החמאה הקרה והסוכר לתוך קערת מיקסר, מערבבים ביחד עד שהסוכר נטמע בחמאה.

2. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד לקבלת בצק עם מרקם פירורי.

3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ללוש ולרדד אותו עד לקבלת בצק אחיד (חשוב לא ללוש יותר מדי).

4. מעבירים בעדינות לתבנית פאי בקוטר 24 ומהדקים לדפנות. דוקרים את הבצק במזלג ליצייר חורים ומעבירים להקפאה.

 

מכינים את מילוי הפקאן:

1. במיקרוגל לחמם סירופ מייפל, סוכר חום ומחמאה. לערבב עד המחמאה והסוכר נמסים. לצנן מעט.

2. מוסיפים לתערובת שמנת, פירורי עוגה לבנים, וניל, קורט מלוח,קורט קינמון וביצים. טורפים מיד (חשוב לעבוד בזריזות כי התערובת חמה), מערבבים פנימה אגוזי פקאנים קצוצים.

3. מוזגים את התערובת על הבצק הפריך(בסיס העוגה – תבנית הפאי) שהכנו קודם.

4. אופים כ- 30 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

5. להוציא את הפאי מהתנור, ולסדר בידיים את אגוזי הפקאנים השלמים במעגלים מעל מלית הפקאן. (מומלץ ליצור עיגול קטן ולהמשיך בעיגולים סביבו) – זהירות המלית חמה!.

6. מחזירים את הפאי לתנור ואופים עוד 10 דקות.

7. מוציאים מהתנור, ומיד יוצקים 2 כפות סירופ מייפל כדי ליצור אפקט הברק.

8. לצנן את הפאי היטב. לחלץ מהתבנית ולהעביר למקרר למשך 2-3 שעות להתייצבות.

9. פורסים ומגישים קר או חם מעט עם כדור גלידה ליד.

 

טיפים

– מומלץ מאוד להשתמש בחמאה קרה בהכנת הבצק, החמאה הקרה רכיב משמעותי לבצק פריך.

– במידה והבצק פירורי מידי, מומלץ להוסיף כף של מים שמגבש את הבצק.

–  חשוב לדקור את הבצק עם מזלג כדי ליצור חורים, החורים מונעים מהבצק לעלות בזמן האפיה ושומרים על מראה בצק פאי מדהים.

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים