ארוחות צהרייםבשר

צלי בשר ופטריות כמו באירועים

צלי בקר ופטריות כמו באירועים – 

צלי בקר ופטריות מושלם לארוחת שבת – היום נלמד שלב אחרי שלב איך מכינים צלי רך ועסיסי, כל כך רך שאפשר לאכול אותו בלי סכין – . לזה מוסיפים מנת צד לבחירתכם וקיבלתם מעדן חגיגי ומעולה בול כמו באירועים. מנה עיקרית מושלמת לארוחה בשרית, פשוט ללקק את האצבעות!

מתכון באדיבות: אילנית בניזרי – קרדיט גדול לה על שיתוף המתכון ברשת.

מצרכים – צלי בשר ופטריות

נתח טרי בשר מספר 5 כתף מורתח ! (אפשר גם קפוא)
סלסלה 1 של פטריות – שטוף
שני בצלים – לפרוס
1/4 כוס של שמן
שתי כוסות מציר הבשר או אפשר מים רגילים
חופן אחד של כוסברה קצוצה
שתי כפות רוטב ברביקיו
פלפל שחור גרוס
1/4  כפית פלפל לבן
כפית אחת כורכום
1 שקית אבקת רוטב לצלי ( השתמשתי של אסם)
כף אחד אבקת מרק עוף
כפית אחת דבש
כוס מים רותחים לפתיחת האבקה

אופן הכנה – צלי בשר ופטריות


1. קודם נתחיל עם הרתיחה של הבשר, לסגור בטיגון קל קל את גוש הצלי כתף מס 5 שלנו, עם מעט שמן מכל הצדדים ואז נניח בצד.

2.  את הבשר עכשיו נכניס ל 2 ליטר מים, עם בצל שלם וגזר מקולף ונרתיח.

3. מוסיפים פלפל אנגלי,עלי דפנה מעט כורכום ומעט פלפל שחור גרוס, ולהרתיח שעתיים.

4. נסנן אחרי הרתיחה את המים במסננת צפופה ונשמור בצד בקירור 2 כוסות מציר הבשר דהיינו מהמים שהרתחנו את הבשר.

5. נצנן גם את הבשר עצמו לכמה שעות או לילה שלם ונפרוס לפריסות כמו בתמונות.

להכנת הרוטב:

6. בשמן חם לטגן את הבצלים עד שמזהיבים, לזה מוסיפים את רוטב הברביקיו ומערבבים בקלילות.

7. להניח את הבשר הפרוס ולטגן כל פרוסה בערך דקה אחת בכל צד, ועכשיו נוסיף בחזרה את 2 כוסות הציר בשר.

8. ומיד להוסיף גם את התבלינים: את הכוסברה ,פלפל שחור גרוס ופלפל לבן

9. נבשל על האש בערך חצי שעה ובשלב הבא נוסיף את הפטריות (ניתן ואפילו מומלץ להוסיף גם ערמונים)

10. מבשלים את הכל לעוד רבע שעה, ואז נתחיל בהכנת בלילת האבקת רוטב לצלי.

11.  נמזוג כוס מים רותחים בקערית קטנה ! ולמים נוסיף את האבקת רוטב צלי ,אבקת מרק עוף ואת כפית הדבש.

12. נערבב את הרוטב היטב עד שאין גושים ומוסיפים לסיר.

13. מבשלים לעוד כ 20 דקות וזהו! סיימנו! בתיאבון.


הערות וטיפים:

  סה"כ שלוש כוסות נוזלים ..
 במידה וחסר מלח תוסיפו אך ורק מעט ,אבקת ציר בשר ואבקת מרק עוף מלוחים אז תהיו זהירים עם המלח ! .

צלי בשר ופטריות כמו באירועים

 

 

שאלות ותשובות

שאלה: אני קונה בדרך כלל פרוס איך אכין?
תשובה: תצרבי אותם קודם על שמן זית משני הצדדים אחר כך תעשי את הרוטב כמו שציינתי רק עם יותר מים ותבשלי בישול ארוך!  את הפטריות והאבקת ציר לשים 20 דקות אחרונות.

שאלה: איזה רוטב ברביקיו? אשמח לצילום הבקבוק.
תשובה: בבקשה תמונה פה

שאלה: מה אפשר במקום דבש?
תשובה: סילאן

שאלה: יש לי בשר מס 8 אפשרי גם ? או שיש מתכון אחר?
תשובה: אפשר גם

שאלה: נראה מעולה! הבשר שלי כבר חתוך לקוביות. אז מה לעשות בשלב הראשון? לסגור ולבשל כמה זמן, לפני הכנת הרוטב? תודה.
תשובה: לסגור ולבשל עם הרוטב אל תרתיחי אותו הוא יתעוות לך. תבשלי כשעה וחצי עד שאת נועצת סכין והיא חודרת ללא התנגדות.

עוד מתכונים מבוקשים:

צלי בשר ופטריות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

 

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך

Close
Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים