| |

פרגיות בצלצלי שאלוט ופטריות בתנור

פרגיות עם בצלצלי שאלוט ופטריות בתנור, ארוחה לכל המשפחה שמכינים ברגע ומקבלים טעם בלתי מתפשר!
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.41 על ידי 20 דירוגים
פרגיות בצלצלי שאלוט ופטריות בתנור

פרגיות עם בצלצלי שאלוט ופטריות בתנור! מנה משגעת לכל המשפחה לארוחת צהריים, ערב או סופי שבוע!

 

פרגיות זה אחד המאכלים הכי מבוקשים אצלי בבית, בייחוד כשמדובר בפרגיות איכותיות. באופן אישי אני אוהבת לדעת שהאוכל שאני מכינה טרי ולכן אני תמיד מכינה אותן בבית. אפשר להכין פרגיות בהרבה מאוד דרכים, אבל אחרי ניסיונות הכנה שונים זה מתכון פרגיות התנור שהכי גורף מחמאות.

 

מתכון מושלם שמכינים בקלות שיא וכל ביס מהמנה הזו הוא כמו חלום. הפרגיות יוצאות רכות והתיבול פשוט מושלם! מי שלא אוהב פטריות יכול להחליף אותן בערמונים והמנה יוצאת משגעת לא פחות! מומלץ ביותר!

פרגיות בצלצלי שאלוט ופטריות בתנור
צילום: אילנית בניזרי

למה באמת כדאי לכם: פרגיות בתנור

  • מנה נהדרת לכל המשפחה ויכולה להתאים לארוחת צהריים, ערב או סוף שבוע!
  • ניתן להכין כל תוספת ליד ויש לכם ארוחה דליקטס!
  • ניתן להמיר את הפטריות בערמונים והמנה יוצאת משגעת!
  • מתכון שמכינים בשיא הקלות ובמהירות, קערה אחת, ערבוב ולתנור! 

שורה תחתונה: רוצים לראות את בני המשפחה נמסים מרוב אושר? תכינו את המנה הזו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

 

פרגיות בצלצלי שאלוט ופטריות בתנור

פרגיות בצלצלי שאלוט ופטריות בתנור

פרגיות עם בצלצלי שאלוט ופטריות בתנור, ארוחה לכל המשפחה שמכינים ברגע ומקבלים טעם בלתי מתפשר!
ציון 4.41 על ידי 20 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

תבנית תנור בינונית

המצרכים

  • 6 פרגיות (חצויות)
  • 1 סלסלת פטריות טריות (קטנות עדיף שיהיו שלמות - גדולות חותכים)
  • 7 בצלצלי שאלוט (חצויים - אפשר להחליף בבצל סגול או בצל רגיל פרוס גס)
  • 1 כף תבלין פלדלפיה (או תבלין גריל עוף)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)
  • 2 כפות רוטב טראיקי
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות שמן זית

לקישוט:

  • שומשום

אופן ההכנה

  • לקערה, מכניסים את כל החומרים ומערבבים היטב.
  • מעבירים לתבנית שמתאימה לתנור.
  • מפזרים מעל שומשום לקישוט.
  • מכסים בנייר כסף ומחוררים מספר של חורים ליציאת האדים.
  • מכניסים לתוך תנור על חום 200 מעלות עם קו תחתון וקו עליון דלוקים.
  • אחרי 30 דקות בתנור, מסירים את הנייר כסף ומנמיכים את התנור ל- 170 מעלות וממשיכים לאפות במשך 30 דקות נוספות בערך.
  • מדי פעם נשקה עם הרוטב שנוצר. (לשים לב שאין שום צורך להוסיף מים כי הפרגיות והפטריות מגירות נוזלים).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


שאלות נפוצות:

אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים? או כול תוספת אחרת חוץ מפטריות?
אפשר מקופסא אין בעיה.
אפשר בלי פטריות?
אפשר ערמונים במקום.
כמה קילו פ‎רגיות זה 6 פרגי‎ות?
קילו אחד.
ניתן להכין מבשר אחר או עדיף רק פרגית?
אפשר חלקי עוף, כנפיים.
איזה תוספת הולכת עם זה?
אורז חגיגי.

 


הבמה כולה שלכם:
פרגיות בצלצלי שאלוט ופטריות בתנור
צילום: לילית ביטון

"הכנתי ויצא מעולה!!!"
לילית ביטון

פרגיות בצלצלי שאלוט ופטריות בתנור
לפני הכניסה לתנור. צילום: טלי יחיא

"לפני כניסה לתנור יאמי!!!"
טלי יחיא

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: אילנית בניזרי

Similar Posts

2 Comments

    1. היי מוריה,
      אפשר בהחלט, רק לעשות חתכים בעובי של ס"מ לרוחב ולא לאפות יותר מדי, אלא לבדוק שהבשר מוכן שלא יתייבש.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?