Advertisements

מתכון סופגניות לחנוכה חמות קלות להכנה – סופגניות הענן של הילה ליברטי. רכות כמו צמר גפן, יפיפיות, ושזופות במידה הנכונה.
מתכון באדיבות: הילה ליברטי – קרדיט גדול לה על שיתוף המתכון ברשת.
סופגניות לחנוכה קלות להכנה

Advertisements

Advertisements

מצרכים – סופגניות לחנוכה

(כמות עבור 10-12 סופגניות)
1/2 קילו גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר (רבע כוס)
 1 ביצה
1 1/4 כוסות מים חמימים
קורט מלח
1/4 כוס שמן (רבע כוס)

אופן הכנה – סופגניות לחנוכה

1. לתוך קערת מקסר מוסיפים קמח מנופה, שמרים וסוכר. מערבבים מעט ואז מוסיפים ביצה אחת, מלח, שמן ומים בהדרגה. (חשוב שנוסיף את המים בהדרגה לפי הבצק כך שהוא רך ולא דביק).
2. מתפיחים בערך כשעה. ללוש את הבצק שוב ומתפיחים עוד כחצי שעה בערך.
3. לגזור ריבועים מנייר אפיה. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת הידיים , מניחים את העיגולים על נייר האפיה כדי להתפיח עוד טיפה.
4. מחממים שמן בסיר עמוק כ 3-4 כוסות. (בעיקרון תלוי בגודל הסיר – עדיף להשתמש בסיר שטוח כמו סוטואג')
5. לאחר חימום השמן חשוב לשים לב שהוא לא יישרף. טיפ שתמיד מצליח ועוזר – לזרוק חתיכה מהבצק לשמן. במידה והיא צפה למעלה אזי השמן מוכן.
6. לאחר שחימום השמן, עובדים על אש בינונית-נמוכה כדאי שהסופגניה תהיה גם מכונה מבפנים. בודקים בהתחלה סופגניה אחת כדאי לוודא שטמפרטורת השמן מתאימה. מטגנים כל סופגניה מכל צד דקה וחצי.
7. מכניסים לסיר השמן את הסופגניה עם נייר האפיה על מנת שהצורה של הסופגניה תשמר והתפיחה לא תרד. מושכים את הנייר בעזרת מלקחיים.
8. לאחר שהסופגניות התקררו מעט נמלא עם מזרק מעט בריבה. מפזרים מעל אבקת סוכר.
בתיאבון ובהצלחה בהכנת הסופגניות לחנוכה.
סופגניות לחנוכה קלות

Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: כמה כוסות קמח זה חצי קילו?
תשובה: 3 וחצי כוסות זה חצי קילו.
שאלה: איזה סוג של כוס משתמשת? חד פעמי?
תשובה: כוס סטנדרטית של הקפה.
שאלה: כמה סופגניות יצאו?
תשובה: 12 בערך.
שאלה: בשביל שיצא לי הפס הלבן בסופגניה, צריך שמן חצי עמוק כזה, כמעט כמו של שניצלים, שלמטה הבצק כמעט נוגע בתחתית?
תשובה: כן כמו שאת רואה בסרטון.
שאלה: באיזה עובי לקרוץ את העיגולים?
תשובה: חצי ס״מ בערך שלא יהיה דק מידי.
שאלה: איך זה נאפה מבפנים? כמה זמן בערך הטיגון מכל צד?
תשובה: עד שרואים שקיבל צבע בצד ראשון הופכים. בערך 3 דקות מכל צד בערך. תסתכלי ואם את לא בטוחה תפתחי את הראשון ותבדקי אם אפוי. החוכמה לא לייבש.
 
 
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
יש לנו עוד כמה מתכונים מעולים למאפים ולחמים: 

Advertisements

Similar Posts

2 Comments

  1. הכנתי בשנה שעברה ויצא מושלם! ממש!
    לגמריי הולכת לעשות את זה שוב!
    תודה וחנוכה שמח:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements