|

עוגה כושית שוקולד מדהימה

עוגה כושית, עוגה שוקולד משגעת, פשוטה וקלה להכנה שכולם יטרפו.
בהשראת: ניקול בנבו ווינטרניץ
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
עוגה כושית שוקולד

מתכון עוגה כושית לימי הולדת בעיקר, אבל לרק, עוגת שוקולד שילדים מטורפים עליה וגם אנחנו!

מכירים את רשימת הקניות שהגננת תולה בגן לקראת אירוע או לקראת יום הולדת? אז כדי שיהיה לכם ממש קל לבחור מה אתם מביאים, דאגנו לכם למתכון של עוגת שוקולד כושית שכל הילדים יטרפו והיא ממש קלה להכנה!

מתכון של עוגה כושית הכי טעימה והכי פשוטה, שמתחסלת במהירות! תכינו את העוגה את העוגה הזו ותבינו שיותר לא צריך להתלבט מה יהיה החלק שלכם בחגיגה! עוגה טעימה שתעשה אתכם ואת הילדים שלכם למסמר האירוע!

ספר המתכונים של ניקול בנבו ווינטרניץ

עוגה כושית שוקולד
צילום: ניקול בנבו ווינטרניץ

למה באמת כדאי לכם: עוגה כושית

  • מתכון קל ביותר שמכינים במהירות בלי הפקות גדולות במטבח!
  • ניתן להכין את העוגה עם פחות סוכר ולשלוט על כמות המתיקות!
  • עוגה כושית משגעת, שהכי אהובה על הילדים!
  • כל כך טעימה שגם המבוגרים שבחורה יבקשו תוספת!

שורה תחתונה: יותר לא מתלבטים מה מביאים לגן, כי ברור שמכינים עוגה כושית שתגנוב את ההצגה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגה כושית שוקולד

עוגה כושית שוקולד מדהימה

עוגה כושית, עוגה שוקולד משגעת, פשוטה וקלה להכנה שכולם יטרפו.
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: ניקול בנבו ווינטרניץ

ציוד

תבנית קוטר 28 ס״מ
כוס מידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

הכנת העיסה שלב 1:

  • 4 כפות קקאו (איכותי רק של עלית)
  • 1 כוס סוכר
  • 4 שקיות סוכר וניל / ½1 תמצית וניל
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס שמן
  • 5 חלמונים
  • 2 כוסות קמח (לבן רגיל)
  • 1 כף אבקת אפייה (10 גרם)

הכנת העיסה שלב 2:

  • ½ כוס סוכר
  • 5 חלבונים

סירופ:

  • 1 כף ברנדי
  • ½ כוס מים רותחים
  • 1 כף סוכר

שוקולד:

  • 1 חפיסת שוקולד מריר (200 גרם 70% קקאו)
  • קופסת שמנת מתוקה (שני שליש מקופסה של 250 גרם)
  • חמאה (30 גרם )

אופן ההכנה

שלב 1:

  • להכניס את כל החומרים לקערה ולערבב טוב טוב עד לקבלת עיסה קרמית.

שלב 2:

  • להקציף את ה - 5 חלבונים + חצי כוס סוכר לקצף יציב אך לא קשה מידי.
  • להוסיף לקערה של הבלילה בתנועות קיפול.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בחום 170 מעלות למשך 50-55 דקות בערך
  • לתת לה טיפה להתקרר בעוד היא חמה לחורר עם קיסם ולשפוך את הסירופ.

סירופ:

  • לערבב בחצי כוס מים רותחים כף ברנדי וכף סוכר.
  • לטפטף על העוגה עם כף.

שוקולד:

  • להמיס את השוקולד מריר, השמנת מתוקה, והחמאה.
  • לשפוך מעל העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגה כושית

אם אופים ב170° אז לכמה זמן?
כל אחד והתנור שלה אני אופה בין 50 ל 55 דקות 170 מעלות בתבנית 28.
את הסירופ שופכים ישר אחרי הוצאת העוגה מהתנור ? ואחרי כמה זמן לכסות בשכבת השוקולד?
נותנת לעוגה קצת להתקרר וכשהיא עדיין קצת חמה עם כף אני מרטיבה אותה ומיד אחרי מזלפת את השוקולד.
איך עשית את הצורות על הקרם?
עם כף. את לוקחת את הכף בחלק שממלאים את מרק ועם זה עוברת שורה שורה במעיכה עדינה.
האם את יתרת השמנת המתוקה להכניס לתוך העוגה?
לא. השמנת מתוקה נועדה לרוטב השוקולד מעל העוגה.
אפשר ללא הסירופ או משהו שמחליף את הברנדי?
אפשר בלי הברנדי, את יכולה במקום ברנדי תמצית רום אם אוהבים.

 

עוגה כושית שוקולד
צילום: ניקול בנבו ווינטרניץ

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקורNicole Benabou Winternitz

Similar Posts

16 Comments

  1. אחלה מתכון, רק אולי אפשר להפסיק לקרוא לעוגה "כושית" ופשוט לקרוא לזה עוגת שוקולד.
    בכל זאת אנחנו ב 2022

    1. היי סימה,
      לא, זו טעות. תודה רבה ששמת לב והערת על כך. את אבקת האפייה יש להוסיף עם הקמח.
      בהצלחה 🙂

  2. פצצה של עוגה
    אני אופה כ-30 שנה בחיים לא יצאה לי עוגת שוקולד כול כך מוצלחת.
    תודה רבה רבה
    שבת שלטם

  3. היי, הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון וואוו טעימה נימוחה תענוג. הבנות פה עפות עליה.

    1. היי שרה,
      סידרנו את התקלה במתכון וכעת תוכלי להיכנס ולצפות בו 🙂
      בנוסף, נשמח להזמינך לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי שתוכלי ליהנות ממגוון של מתכונים נהדרים שיישלחו אלייך מדי יום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?