קינוחים

כנאפה ביתית עם פיסטוקים

חברים יקרים זה הקינוח הבא עבורכם, מתכון כנאפה ביתית עם פיסטוקים מכינים את זה כבר שנים. זה מתכון אליפות קל להכנה! יוצא מדהים ויותר טעים מהקנוי באחריות.

מתכון מאת: Hanny Kenzie – קרדיט גדול לה על שיתוף המתכון ברשת.

כנאפה ביתית עם פיסטוקים

מצרכים – כנאפה ביתית עם פיסטוקים

400 גר איטריות קדאיף
180 גר חמאה מומסת

למילוי:
מיכל וחצי (1 1/2) ריקוטה פרסקה
2 כפות אבקת סוכר
1 גרידת לימון

לסירופ:
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
1 כף מי ורדים או מי זוהר

לקישוט:
50 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים

אופן הכנה – כנאפה ביתית עם פיסטוקים


1. להכנת הסירופ: להרתיח מים סוכר בסיר קטן. להביא לרתיחה ולבשל במשך כ- 5 דקות עד שהסירופ מסמיך מעט. להוסיף מי ורדים או מי זוהר ולקרר.

2. להכנת המלית: לערבב היטב ריקוטה יחד עם אבקת סוכר וגרידת לימון אחת.

3. להכנת הכנאפה: להפריד את איטריות הקדאיף. בקערה גדולה להוסיף את החמאה המומסת ולפתוח את האיטריות בידיים עד שכולן מצופות בחמאה.

4. לשטח ולהדק חצי מהתערובת באופן שווה במחבת קוטר 26 עם ציפוי מונע הדבקות. מורחים את גבינת הריקוטה בשכבה אחידה בעזרת גב של כף ולכסות בשאר האיטריות. לחמם על להבה נמוכה-בינונית 10 דקות עד הזהבה.

5. לכסות את המחבת בצלחת גדולה ולהפוף עליה את הכנאפה. להחזיר את הכנאפה בזהירות למחבת כשצידה הלא מטוגן כלפי מטה ולטגן עד שהכנאפה זהובה.

6. ליצוק את הסירופ הקר על הכנאפה החמה ולפזר פיסטוקים קלויים.

כנאפה ביתית עם פיסטוקים קלה להכנה

שאלות ותשובות

שאלה: אין צורך להרתיח את האטריות??
תשובה: לא מרתיחים איטריות קדאיף.

שאלה: מה אפשר במקום ריקוטה פרסקה במה אפשר להמיר אם בכלל?
תשובה: אפשר להשתמש בגליל פרומעז גבינת עיזים למי שאוהבת,אני מעדיפה טעם ניטרלי שלא ישתלט לי על הכנאפה.

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

אנשים מחפשים גם : 

כנאפה מתכון ערבי

כנאפה מתכון קל

כנאפה מתכון אהרוני

כנאפה נצרת מתכון

כנאפה מתכון קרין גורן

מתכון לכנאפה בתנור

כנאפה מתכון חיים כהן

מתכון לכנאפה ערבית אמיתית

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים