עוגותעוגות שוקולד

עוגת פרג ושוקולד

מתכון מהמם לעוגת פרג ושוקולד קלה להכנה ומשובחת בטעם. עוגת פרג מעלפת עם גובהה מרשים, פשוט קסם של עוגה.

מתכון מאת: אורית חדידה‎ – קרדיט גדול לה על שיתוף ברשת.

עוגת פרג ושוקולד קלה להכנה

מצרכים – עוגת פרג ושוקולד

1/3 כוס חלב
1/3 כוס יין מתוק (של קידוש)
100 גרם פרג (מומלץ לטחון במקום)
5 ביצים
קליפת לימון מגורדת
1 1/4 כוסות סוכר (כוס ורבע)
1/2 כוס שמן 
1 1/2 כוסות קמח (כוס וחצי)
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח

לשוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה 

אופן הכנה – עוגת פרג ושוקולד

1. מחממים את החלב והיין במיקרוגל כ-דקה וחצי, מערבבים ומוסיפים את הפרג וגרידת הלימון, מניחים בצד לקירור 10 דקות.

2. מקציפים את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר עד שהתערובת תפוחה מעט והצהוב בצבע בהיר. בהדרגה מוסיפים את השמן, תערובת הפרג, הקמח, אבקת האפייה והמלח.

3. מקציפים את החלבונים עם שאר הסוכר שנותר(בערך 1/2 כוס) . מוסיפים את קצף החלבונים בהדרגה לתערובת הראשונה בתנועות קיפול עדינות (ולשמור על נפח).

4. יוצקים את התערובת לתבנית 26 ס״מ. אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות במשך כ- 50 דקות בערך (בודקים עם קיסם שיצא יבש).

5. הכנת השוקולד: מרתיחים את השמנת המתוקה. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה. שופכים את השמנת המתוקה החמה על השוקולד, מחכים שתי דקות מערבבים ושופכים מעל העוגה.

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר לחמם בסיר קטן על הגז באש קטנה?
תשובה: אין צורך, עדיף במיקרוגל דקה וחצי.

שאלה: מה ניתן להחליף במקום החלב?
תשובה: ניתן להחליף במים.

שאלה: אפשרי פרווה?
תשובה: כמובן, מים במקום חלב ובמקום שוקולד שמנת צימחית.

שאלה: אפשר לוותר על היין?
תשובה: ניתן להשתמש במקום תירוש או מיץ ענבים.

שאלה: באיזה כוסות מדידה השתמשת?
תשובה: רגיל אוניברסאלי

שאלה: מה גודל התבנית?
תשובה: תבנית 26 ס״מ

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

אנשים מחפשים גם : 

עוגת פרג ושוקולד ללא קמח

עוגת פרג ושוקולד לבן

עוגת פרג ושוקולד ניקי

עוגת שוקולד-פרג משובחת

עוגת פרג ושוקולד כשרה לפסח

עוגת פרג ושוקולד בחושה

עוגת פרג בציפוי שוקולד

עוגת פרג עשירה

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים