| | | | |

טנזיה פירות יבשים מרוקאי

תבשיל שחובה להכין בחגים ובראש השנה בפרט כסמל לשנה מתוקה ומבורכת בכל טוב!
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.33 על ידי 28 דירוגים
טנזיה פירות יבשים מרוקאי

טנזיה – תבשיל פירות יבשים מרוקאי! תבשיל שחובה להכין בחגים ובראש השנה בפרט כסמל לשנה מתוקה ומבורכת בכל טוב!

סבתא שלי ואימי נהגו להכין את התבשיל הזה בכל ראש השנה ובלי יוצא מן הכלל. בכל חג סבתי נגה לדקלם: "זה כדי שתהיה לך שנה מתוקה־מתוקה". וכמו כל מסורת גם אני מדקלמת את אותו משפט לילדיי בכל שנה מחדש.

טנזיה, מתכון טעים וקל שחובה להכין ולאכול בראש השנה כדי שגם לכם תהיה שנה מתוקה־מתוקה!

טנזיה פירות יבשים מרוקאי
צילום: אילנית בניזרי

למה באמת כדאי לכם: טנזיה פירות יבשים מרוקאי

  • טנזייה – התבשיל הכי קל שיש להכנה, שלוקח כלום זמן עבודה והכנות!
  • כל כך טעים שאי אפשר לעבור ארוחת חג בלעדיו!
  • מתכון לטנזיה שמשתלב נהדר עם כל תוספת שתבחרו (במיוחד אורז!)
  • תבשיל חגיגי ומפנק שמעלה את האווירה ומצב הרוח!

שורה תחתונה: טנזייה – מתכון חגיגי, מפנק וטעים לשנה מתוקה־מתוקה! רוצים שנה מתוקה? תכינו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

טנזיה פירות יבשים מרוקאי

טנזיה פירות יבשים מרוקאי

תבשיל שחובה להכין בחגים ובראש השנה בפרט כסמל לשנה מתוקה ומבורכת בכל טוב!
ציון 4.33 על ידי 28 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 2 בצלים (חתוכים לרצועות)
  • פירות יבשים (שזיפים, צימוקים, תאנים, חמוציות, משמש, כל מה שבא לכן - חופן מכל פרי)
  • 5 כפות סילאן
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כפית כורכום (או זעפרן)
  • קשיו, אגוזים, בוטנים, שומשום

אופן ההכנה

  • להשרות פירות יבשים במים חמים 10 דקות לריכוך ולסנן
  • מטגנים את הבצלים עם מעט שמן עד שהם מזהיבים, מוסיפים 5 כפות סילאן.
  • 2 כפות סוכר ,חצי כפית קינמון ,חצי כפית כורכום - (אפשר זעפרן במקום) ומערבבים את הכל ביחד.
  • על להבה ואש נמוכה מוסיפים את הפירות היבשים יחד עם כוס מים חמים עד לאידוי כל המים.
  • במחבת נפרדת מטגנים קלות ,קשיו ,בוטנים, אגוזים.
  • אחרי הטיגון מוסיפים את הפיצוחים על הפירות היבשים ומפזרים מעל שומשום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

טנזיה פירות יבשים מרוקאי
צילום: אילנית בניזרי

רק עוד דבר אחד אחרון!

איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

6 Comments

  1. איזה סגנון עוף הייתם שמים ליד אורז עם טנזיה?
    או שאפשר אולי לטגן חתיכות של חזה עוף עם הבצל ואז להמשיך אץ המתכון רגיל? זה יעבוד?
    תודה רבה

    1. היי ברכה,
      הרעיון שלך נשמע מעולה, והאמת היא שהאורז מאפשר מגוון של טעמים. שום, פפריקה, כורכום, כמון, ראס אל חנות ועוד.
      אפילו עוף בסויה מתוקה יכול להתאים.
      בהצלחה!

  2. תגידו רק מרוקאים חיים בארץ? מה עם מאכליי עדות אחרים? אויי ואבויי חס וחלילה נזכיר שיש גם אוכל אשכנזי. נמאסתם! אתם והאובססיה שלכם עם מרוקו

    1. היי צפי,
      יש לנו גם מתכונים ששייכים למטבח הליטאי, הפולני, הונגרי, רומני ועוד 🙂

    2. מה עם אוכל סורי/ עירקי/ הודי/ יווני/ תורכי/ תוניסאי ?!
      בתחושה שלי תמיד יש פולנים או מרוקאים ביחס של התקשורת כשאנחנו כל כך הרבה עדות ותערובות נפלאות.

      1. היי זואי,
        יש גם סורי, עירקי, יווני, תורכי ותוניסאי.
        אפשר לחפש מנות לפי שם בשורת החיפוש בעמוד הבית 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?