ארוחות צהריים

קבב ביתי בתנור – מעדן מהמטבח הטורקי

קבב ביתי בתנור – מעדן מהמטבח הטורקי – 

מניפת קבב בתנור שכיף להכין בבית.
קבב מנצח ובריא בתנור עם טעם לא מהעולם הזה, מומלץ בחום!

תודה ענקית ל אראילה גולדמן על המתכון 

קבב

מצרכים ואופן הכנה – קבב ביתי בתנור –

* אין צורך בשמן עמוק לטיגון החציל ותפוחי האדמה.לטגן בדיוק בכמות המתאימה לטיגון קבב / או להבריש בשמן את החציל,תפו"א,קבב ולאפות בתנור עד הזהבה ואז לסדר מניפה

אז ככה …במחבת עם שמן + 1 כפית כורכום מטגנת עד הזהבה משני הצדדים
1 חציל עם קליפתו חתוך לעיגולים וכל עיגול לחתוך לחצי.
מעבירה לצלחת

באותה מחבת מטגנת עד הזהבה משני הצדדים 2 תפוא בינוניים חתוכים לפרוסות דקות
מעבירה לצלחת

שוב באותה מחבת מטגנת קבבים קטנים ושמנמנים-

הכנת הקבב-

בקערה גדולה מערבבת יחד עד איחוד :
חצי קג בשר צלעות טרי טחון+ השומן שלו
1 בצל גדול קצוץ דק
חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם ( נסו לעצב צורת קבב,מסתדר לכן – אין צורך ביותר.לא מסתדר – הוסיפו מעט פירורי לחם)
פלפל שחור גרוס ומלח 
מטגנת עד הזהבה יפה משני הצדדים 
מניחה בצד

לוקחת מחבת עגולה שטוחה/ או סיר שטוח שמתאימים לאפייה בתנור.
שמים 5 כפות שמן + 1 כפית כורכום ומטגנים עד הזהבה 1 בצל פרוס לטבעות דקיקות
מוסיפים 4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנטנות 
1 פלפל ירוק טרי חריף חתוך לעיגולים ומטגנים עד ריכוך
מוסיפים 4 שיני שום שלמות
1 כף שטוחה פלפל צ'ומה בצנצנת ( יש בסופר של חברת מימון )
1 כף גדושה רסק עגבניות
מלח לפי הטעם 
1 כף פפריקה
* מטגנים על להבה נמוכה ומגיעים למירקם של מטבוחה
מסירים מהאש

על רוטב העגבניות מסדרים מניפה בצורה הזו-
1 יח קבב,פרוסת חציל,פרוסת תפוח אדמה,פלח עגבניה טרייה.
כך ממלאים בשכבה אחת את המחבת
* אין צורך בנוזלים.הקבב יפריש מהשומן שלו ויצלה את הירקות 
סוחטת מעל מיץ טרי מ 1 לימון שלם

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואז מנמיכים חום תנור ל 150 מעלות ונותנים למניפה המגניבה הזו להזהיב בערך שעה

מגישים חם לצד חלה טרייה …תראו כבר מה יקרה לסועדים כשתגישו את המנה

מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂

 

 #שאלות ותשובות

ש: אפשר להכין בבוקר את התבנית ולהכניס לתנור אחר הצהריים?
ת: בוודאי!

ש: אפשר בשר פחות שמן?
ת: אפשר כן.

ש:כמה זמן בתנור בערך?
ת: כשעה

ש: נראה טעים, מכניסים לתנור עם מכסה ???
ת: 
ללא מכסה

ש: אני שואלת אם אפשר לשים את הירקות בתנור כמו אנטי פסטי, והקבבים על מחבת פסים ואז לעשות את המניפה ורוטב עם הרבה פחות שמן וטיגון..?
ת: אפשר, הקפידי שתפוחי האדמה יהיו רכים ושזופים.

תגובות מהגולשים: קבב ביתי בתנור –

  • אירית נוריאל: "תודה רבה על מתכון נהדר"
  • תרז גולן: "יצא מעלף תודה על המתכון!"
  • רונית עמרמי כהן: "הכנתי את המתכון עפו עליו כמה מחמאות קיבלתי מתכון מנצח תודה למי ששיתפה"

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

אנשים מחפשים גם :

קבב ערבי

קבב ביתי ניקי

מתכון קבב עיראקי

קבב בתנור

קבב עיראקי חיים כהן

קבב מושלם

קבב במחבת

קבב רומני

תגובות

תגובות פייסבוק

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים