|

טורט לימון – חמוץ מתוק טעים ומפנק!
טורטה בסטלינה לימונית  עוגה מושלמת לשבת, שנראית מושקעת אבל מוכנה בדקות.
למה להילחץ, מתכון צ'יק צ'אק ושיגעתם את כל האורחים בשבת. בהצלחה 🙂

תודה ענקית ל גזאלה אסתי על המתכון 

מצרכים – עוגת לימון

6ביצים xl או 7 ביצים 
1כוס סוכר
1כוס קרונפלור
1כוס קמח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
לימון שלם מגורד
מיץ מילמון שלם
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה

אופן הכנה – עוגת לימון
לחמם תנור ל 160 מעלות טורבו

  • לשבור את הביצים בתוך הקערה של המיקסר ולזה להוסיף את חצי הכוס של המים עם מיץ הלימון
  • להקציף הכל על מהירות גבוה ואת הסוכר להוסיף בהדרגה
  • אחר כך להכניס גם את סוכר הוניל
  • כל הזמן להמשיך להקציף על מהירות גבוה .עד שהקצף עולה כלפי מעלה
  • להוסיף את השמן בהדרגה ולהמשיך להקציף
  • בקערה נפרדת – את הקמח ואת הקרונפלור ואבקת האפיה וגרדת הלימון מערבבים ביחד (אני מסננת במסננת – לא חובה)
  • להוריד מהירות הכי נמוכה של המיקסר ולהתחיל לשפוך בהדרגה את היבשים
  • תנור שחיממנו על 160 מעלות (לא משמנים את התבנית כי כשהעוגה יוצאת צריך להפוך אותה )
  • אופים בערך כשעה בסך הכל.
  • אך אחרי חצי שעה להוריד את החום ל130
  • ולתת לה זמן עד שנועצים קיסם ורואים שהוא יוצא יבש להוציא מהתנור ולהפוך את העוגה

מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂

 
 #שאלות ותשובות
ש: לא ברור לי ההקצפה צריכה להיות עם מים או שקודם מקציפים ואחרכך את המים
ת: מים עם הביצים
ש: היכן קונים תבנית כזו?? איזו חברה?
ת:בכל חניות האפיה יש


ש:
חייבים בטורבו?

ת: כן

ש: 
אם את לא משמנת את התבנית העוגה נדבקת לתבנית?

ת: לא. צריך להפוך אותה שמוצאים מהתנור אם תשמני העוגה תפול לך

ש:האם להשאיר בתנור להתקרר או להוציא ישר כשמוכן?
ת: להוציא ולהפוך אם יש לך את התבנית


ש: 
כוס מדידה או חד פעמי שתיה קרה?

ת: כוס מדידה אמיתי של מדידה

תמונות ותגובות מהגולשים:

  • ציפי עטר: "אמאלה יצא סוף יבורכו ידייך"
  • עינב שמואל: "יישר כוח נראה מעולה"

טורט לימון

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
אנשים מחפשים גם :
טורט לימון גבוהה
טורט לימון חלומי
עוגת טורט לימון פשוטה
עוגת לימון מדהימה
עוגת לימון בחושה קרין גורן
עוגת לימון אוורירית
טורט לימון לפסח
עוגת טורט עסיסית
 
 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *