| | |

עוגת קרמבו לשבת בקלי קלות

העוגה הכי שווה, במיוחד בחורף. רכה ,נימוחה ומפנקת, והכי הכי חשוב קלה להכנה.
בהשראת: סיון אוחיון אברג'יל
ציון 4.42 על ידי 63 דירוגים
עוגת קרמבו פרווה

עוגת קרמבו פרווה לשבת בקלי קלות – מתכון לעוגת קרמבו,

עוגה קלה עשירה וטעימה שמכינים באין זמן – מושלמת לשבת.

מתכון לעוגת קרמבו ברור ומפורט שנראית כמו השקעה אבל מוכנה בצ'יק צ'אק. מומלץ בחום!

ספר המתכונים של סיון אוחיון אברג'יל

עוגת קרמבו מתכון
צילום: סיון אוחיון אברג'יל

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת קרמבו פרווה

עוגת קרמבו לשבת בקלי קלות

העוגה הכי שווה, במיוחד בחורף. רכה ,נימוחה ומפנקת, והכי הכי חשוב קלה להכנה.
ציון 4.42 על ידי 63 דירוגים
לדרג
באדיבות: סיון אוחיון אברג'יל

ציוד

תבנית 26 / מרובעת בינונית

המצרכים

  • 5 ביצים (להפריד)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף קמח תופח
  • ½3 כפות קקאו

לקצפת:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל צרפתי (80 גרם)
  • ½ כוס חלב
  • 2-3 כפות סוכר

לציפוי:

  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם - או 1/2 מריר 1/2 חלבי)
  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • 1 כפית שמן (אופציונלי, להברקה)

אופן ההכנה

  • להקציף את החלבונים במהירות גבוהה.
  • להוסיף סוכר בהדרגה ולהקציף עד לקצף יציב וקשה.
  • כשהקצף קשה להוריד מהירות ולהוסיף את החלמונים, קמח תופח וקקאו.
  • להוציא מקערת המיקסר ולהמשיך לערבב ביד בתנועות קיפול עוד טיפה עד להתאחדות כל החומרים.
  • לשפוך לתבנית ולאפות בתנור 30 דק על 180 מעלות בטורבו.
  • להוציא את העוגה ולצנן היטב.

הכנת הקצפת:

  • בינתיים כשהעוגה בתנור נקציף יחד שמנת מתוקה, פודינג וניל צרפתי, חלב וסוכר עד לקצף יציב.
  • למרוח על העוגה, ולהכניס למקפיא ל-10 דקות.

הכנת הציפוי:

  • להמיס במיקרו בפולסים קצרים את השוקולד עם השמנת מתוקה, להברקה נוסיף את השמן.
  • לערבב היטב לצנן מעט ולשפוך מעל הקצפת.
  • להטות את התבנית מצד לצד כך הציפוי יהיה חלק ואחיד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת קרמבו

איך זה יוצא עם שמנת צמחית?
פחות טעים.
אפשר לעשות פרווה? (שמנת צמחית ושוקולד מריר) יוצא טוב?
כן, במקום החלב שימי מים מהברז באותה כמות. הקצפת תצא לך אוורירית ולא כבדה.
אפשר להקפיא אחרי שמוכן? ואם כן אז לכסות?
לא מתאימה להקפאה. תשמרי במקרר.
הקצפת נראית ממש יציבה ולבנה, זו לא קצפת צמחית?
לא, זו שמנת מתוקה רגילה ופודינג וניל רגיל.
אפיה רגילה עליון תחתון ? או טורבו?
אפיתי בטורבו.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת קרמבו פרווה
צילום: סיגל ואנונו

"גם אני הכנתי, לא היה לי סבלנות לחכות שתתקרר!"
סיגל ואנונו

עוגת קרמבו מתכון
צילום: אתי ברנס

"בדיוק הכנתי אותה לכבוד שבת קודש ממש טעימה…
תודה סיוונוש יקירה!"
אתי ברנס

מתכון לעוגת קרמבו
צילום: דנה בליטי

"בבדיוק אוכלת!"
דנה בליטי

עוגת קרמבו
צילום: סיון אוחיון אברג'יל

 

עוגת קרמבו
צילום: סיון אוחיון אברג'יל

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: עוגת קרמבו מתכון מאת Sivan Ohayon Abergil

Similar Posts

28 Comments

  1. אפיתי בתבנית 26 כמו שכתוב ויצאה עוגה גבוהה מאוד המכסה את כל התבנית (אין מקום לקצפת). אחרי כמה דקות צנחה כלפי פנימה… אחר כך ראיתי שכתוב בתשובות לשאלות לאפות טורבו, חבל שזה לא במתכון עצמו….

      1. היי אין לי קמח תופח יש לי קמח רגיל רשום שצריך כף קמח תופח כמה אבקת אפייה א מ צריך לשים

    1. היי לירז,
      להבא אנחנו ממליצים לאפות אותה טיפה פחות ממה שכתוב במתכון כי יכול להיות שהתנור שלך עוצמתי ולכן מספיקות 25 דקות, או 20 אפילו. ברגע שהקיסם יוצא נקי היא מוכנה.
      בהצלחה 🙂

  2. 5 stars
    הפכה להיות עוגת הבית שלנו,
    אני משדרגת בפודינג בטעמים- טירמיסו ופיסטוק ויוצא סופר סופר מיוחד!!
    אז עם וניל..פיסטוק וטירמיסו.. ממש עוגה נהדרת!!!

    1. היי איילת,
      נהדר, אנחנו ממש שמחים לדעת שנהניתם מהעוגה המטורפת הזו 🙂
      תודה על התגובה שלך!

  3. העוגה בדיוק ברגע זה בתנור והיא נראת סופר גבוהה! ממש כמו עוגת שוקולד ולא כתחתית יפה כמו בתמונה. מדוע? עשיתי הכל לפח המתכון

    1. היי שרית!
      אם זו פעם ראשונה שאת מכינה את העוגה, דעי לך שזה טבעי לגמרי (קרה גם לנו).
      עניין השכבות המדויקות דורש קצת ניסיון אבל אנחנו בטוחים שתגיעי לזה 🙂
      בהצלחה בפעם הבאה ונשמח גם לתמונה!

  4. 5 stars
    עוגה נהדרת וטעימה מאוד !!!!
    בפסח אני משתמשת במקום קמח וקקאו אני שמה שקית אינסטנט פודינג שוקולד

      1. היי חן, כל מיכל שמנת מתוקה הוא 250 מ"ל אז כן נכון. בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?