| |

כעכים מלוחים עם שומשום

פריכים טעימים וקראנצ'יים בטירוף מתכון כעכים מלוחים כמו של עבאדי - מתכון קל וברור שחייבים לנסות!
בהשראת: אילנה מנגן
ציון 4 על ידי 17 דירוגים
כעכים מלוחים עם שומשום - פריכים טעימים וקראנצ'יים בטירוף

מתכון כעכים מלוחים עם שומשום, כמו של עבאדי. מתכון קל וברור שחייבים לנסות!

אין כיף גדול יותר מהאפשרות ליהנות מנשנושים מתי שמתחשק וללא תלות בשעות הפתיחה של הסופר. נוסיף על זה גם רכיבים איכותיים וטעם משגע ובכלל גובר החשק להכין מטעמים שווים בבית שיהיו לנשנוש לאורך השבוע.

העוגיות הכי מבוקשות אצלנו הן כעכים מלוחים עם שומשום, כמו של עבאדי, אבל טעימות יותר – אל תגלו שאמרתי את זה…

המתכון קל והוא בטח לא יהיה לכם לתירוץ לא להכין. תכינו ותקבלו כעכים מלוחים, טעימים ומפנקים שיהיו הנשנוש המבוקש גם אצלכם!

כעכים מלוחים עם שומשום - פריכים טעימים וקראנצ'יים בטירוף
צילום: אילנה מנגן

למה באמת כדאי לכם: כעכים מלוחים עם שומשום

    • מתכון קל ברמות, שלא משאיר תירוץ לא להכין!
    • כעכים טעימים בהרבה מכל סוג שתקנו בסופר או במאפייה!
    • ריח האפייה בבית יטריף את כל המשפחה וגם את השכנים!
    • כעכים מושלמים להגשה בכל עת, גם כשסתם מתחשק לנשנש!

שורה תחתונה: את השורה התחתונה תבינו רק אחרי שתכינו את המתכון הזה ותטעמו. מובטח שלא תקנו יותר עבאדי!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

כעכים מלוחים עם שומשום - פריכים טעימים וקראנצ'יים בטירוף

כעכים מלוחים עם שומשום

פריכים טעימים וקראנצ'יים בטירוף מתכון כעכים מלוחים כמו של עבאדי - מתכון קל וברור שחייבים לנסות!
ציון 4 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה מנגן

המצרכים

  • 1 כוס שומשום לבן
  • ½ מרגרינה מזולה (בצבע זהב)
  • 6 כוסות קמח (מנופה)
  • 1 כף מלח דק
  • 1 כף שמן
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

אופן ההכנה

  • לקלות בתנור על 150 מעלות כוס שומשום לבן 15 דק עד שמקבל גוון זהוב בהיר.
  • מרככים במיקרו כ - 30 שניות חצי מרגרינה מזולה.
  • שמים בקערה את הקמח, מלח, שמן, מרגרינה מזולה מרוככת, שקית א. אפיה, שומשום לבן שקלינו בתנור ומעט התקרר.
  • מתחילים ללוש את החומרים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה כוס מים פושרים.
  • אני הוספתי עוד כרבע כוס מים (לשתי ביד).
  • הבצק צריך להיות נעים ורך ולא דביק.
  • לכסות את הבצק ולתת לנוח למשך כ 20 דקות.
  • את הבצק לחלק ל- 4 חלקים.
  • לוקחים חלק ואת ה 3 הנותרים מכסים בקערה.
  • לחלק לחתיכות מהבצק ומכינים צורות - לגלגל לנחשים ולסגור לעיגול.
  • להניח בתבנית כשהתבנית מלאה (לי יצאו 42 עיגולים בתבנית מחצי בצק).
  • טורפים ביצה וטובלים את הכעכים בביצה ואז בשומשום לבן + שומשום מלא מעורבב חצי חצי.
  • לאפות ב-190 מעלות (רגיל, לא על טורבו) בערך 20 דק אולי פחות לגוון זהוב ויפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

כעכים מלוחים עם שומשום - פריכים טעימים וקראנצ'יים בטירוף
צילום: אילנה מנגן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

חידשתם מלאי עוגיות? מה עם שבוע הבא? עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה מחכים למטה. אל תהססו, אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Ilana Menagen

 

Similar Posts

20 Comments

  1. 1 star
    ממש מבעס שלא קראתי קודם את התגובות, יצא זוועה .
    באפיה רגילה ולא טורבו גם אחרי 30 דקות לא קרה כלום, הן נשארו לבנות חיוורות ולא התקשו, העברתי לטורבו לעוד זמן וזה פשוט יצא זוועה קשות בקטע שלא ניתן ללעוס ,חבל שהמתכון לא נבדק לפני!

  2. כשכתוב תנור לא בטורבו אלא רגיל מה הכוונה?
    חימום התנור רק למעלה, רק למטה או למעלה ולמטה יחד?

    1. היי חנה,
      מתנצלים מאוד על חוסר המידע, תיקנו את המתכון – אופים ב-190 מעלות.
      תודה רבה על התגובה שלך 🙂

    1. היי נטשה, בבקשה:
      דבר ראשון לקלות בתנור על 150 מעלות כוס שומשום לבן 15 דק עד שמקבל גוון זהוב בהיר.
      לבצק:
      מרככים במיקרו לכ 30 שניות חצי מרגרינה מזולה בצבע זהב
      בקערה 6 כוסות קמח מנופה + כף מלח דק + כוס שמן + חצי מרגרינה מזולה בצבע זהב מרוככת + שקית א. אפיה + כוס שומשום לבן שקלינו בתנור ומעט התקרר
      מתחילים ללוש את החומרים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה כוס מים פושרים
      אני הוספתי עוד כרבע כוס מים (לשתי ביד)
      הבצק צריך להיות נעים ורך ולא דביק.
      לכסות את הבצק ולתת לנוח למשך כ 20 דקות
      את הבצק לחלק ל- 4 חלקים. לוקחים חלק ואת ה 3 הנותרים מכסים בקערה.
      לחלק לחתיכות מהבצק ומכינים צורות – לגלגל לנחשים ולסגור לעיגול
      להניח בתבנית כשהתבנית מלאה (לי יצאו 42 עיגולים בתבנית מחצי בצק)
      טורפים ביצה וטובלים את הכעכים בביצה ואז בשומשום לבן + שומשום מלא מעורבב חצי חצי.

      לאפות בתנור חם (רגיל, לא על טורבו) בערך 20 דק אולי פחות לגוון זהוב ויפה.

  3. הכנתי לפי המתכון. יצא פשוט מושלם. הילדים טרפו הכל ❤❤ תודה רבה על המתכון ?

  4. הכנתי חצי כמות, יצא סביר אבל לא ״פריך וטעים״ כמו שהמתכון מתאר. לא נחטף בכלל. לא אכין שוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?