| |

בצק לפיצה – מתכון בסיס פיצה מושלם

מתכון לבצק מושלם לפיצה, כי פיצה טובה מתחילה מהבצק! לא תמצאו מתכון טוב יותר מהמכון הזה - באחריות! הבצק כל כך טעים שהתוספות לפיצה הן רק תירוץ!
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
בצק לפיצה - מתכון בסיס פיצה מושלם

בצק לפיצה – אחד הבצקים המושלמים ביותר שתכינו ולא תמצאו מתכון טוב, מדויק וטעים ממנו!

ערב פיצה זה אחד מהבילויים האהובים אצלנו ולפחות פעם בשבוע אנחנו מבלים יחד, כל המשפחה, בערב שכולו פיצה. אבל לא אחת וגם לא פעמיים, הפיצה לא באמת הצליחה לנו כי פיצה טובה מתחילה מהבצק, וכשהבצק לא מדויק, הפיצה יוצאת פחות טוב. אז ניסינו מתכונים רבים ולאחר הרבה נסיונות מצאנו שהמתכון הזה הוא המדויק והטעים ביותר שאפשר להכין לפיצה!

המתכון פשוט להכנה ולפי רכות הבצק אפשר לדייק אותו וליצור ממנו בסיס מושלם לפיצה. אין מי שטעם את הפיצה שלנו ולא אמר שזו הפיצה הכי טעימה שהוא אכל. לא מאמינים? נסו ותיווכחו! כזה בצק לפיצה עוד לא טעמתם!

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן 

בצק לפיצה - מתכון בסיס פיצה מושלם
צילום: אריאלה גולדמן

למה באמת כדאי לכם: בצק לפיצה

    • מתכון מדויק לבצק מושלם לפיצה!
    • בצק כל כך טעים שהתוספות הן רק תירוץ!
    • אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא חלק במשך כחודשיים!
    • יעשה לכם חשק לעשות ערב פיצה עם המשפחה בכל יום בשבוע!

שורה תחתונה: אוהבים פיצה? אוהבים כיף? אז למה לא לשלב אותם יחד?! אין יותר כיף מלאכול פיצה טעימה, ופיצה טעימה מתחילה בבצק איכותי! 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

בצק לפיצה - מתכון בסיס פיצה מושלם

בצק לפיצה – מתכון בסיס פיצה מושלם

מתכון לבצק מושלם לפיצה, כי פיצה טובה מתחילה מהבצק! לא תמצאו מתכון טוב יותר מהמכון הזה - באחריות! הבצק כל כך טעים שהתוספות לפיצה הן רק תירוץ!
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
לדרג
כמות 4 פיצות דקות בקוטר 32 ס"מ
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

תבנית עגולה בקוטר 32 ס"מ מיוחדת לפיצה
לעבוד עם כוסות מידה לאפייה אם אין אז קופסת גבינה/ קוטג ריקה 250 גרם תתאים בנפח

המצרכים

בצק:

  • 3 כוסות קמח לבן (+ חצי כף)
  • 3 כפיות שמרים (יבשים)
  • 3 כפיות סוכר לבן
  • 3 כפיות מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס מים (פושרים)

רוטב:

  • 1 קופסה רסק עגבניות (250 גרם)
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ כוס מים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כפית אורגנו
  • ½ כפית סוכר

אופן ההכנה

בצק:

  • לחמם תנור ל 200 מעלות
  • נערבב יחד בקערה עמוקה את השמרים הסוכר השמן זית והמים הפושרים עד שהשמרים נמסים.
  • נוסיף את הקמח והמלח.
  • נערבב עד שמתקבל גוש בצק.
  • מרגיש לכם בצק מעט יבש - הוסיפו מים בהדרגה.
  • מרגיש בצק דביק - הוסיפו מעט קמח.
  • נוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח.
  • נלוש 10 דקות עד שנקבל כדור בצק אחיד.
  • נשמן קלות קערה ונניח בתוכה את כדור הבצק - ונכסה הקערה עם ניילון נצמד.
  • נניח במקום חמים להתפחה עד הכפלת נפח.
  • נוציא את הבצק התפוח אל משטח עבודה מקומח.
  • נתפח על הבצק בחוזקה כדי לשחרר כיסי אוויר.
  • נחלק הבצק ל 4 חלקים - כל חלק נעצב לכדור.
  • נרדד כל כדור בצק לצורה שנבחר.
  • נניח הבצק בתבנית עם נייר אפייה מעליו רוטב ותוספות (אם משתמשים בתבנית פיצה עגולה אז רק לשמן את התחתית).
  • אם מעדיפים מרקם קריספי אפשר לחורר הבצק עם מזלג.
  • נשים שלב שני מלמטה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות על תוכנית אפייה רגילה ואופים עד הזהבה יפה.

רוטב:

  • נערבב את הרסק עגבניות שמן זית המים מלח פלפל שחור אורגנו והסוכר עד לקבלת רוטב בעל סמיכות בינונית.
  • נמרח על הבצק.
  • נפזר מעל מוצרלה ותוספות שהכי הכי אוהבים.

הערות וטיפים

אם תחליטו כמוני לאפות בתבנית תנור אז מכל שני כדורי בצק תצא פיצה משפחתית.
אם אין לכם צורך בכל הכמות ניתן לעטוף את כדורי הבצק בשתי שכבות של ניילון נצמד ולאחסן במקפיא עד 8 שבועות.
אני משתמשת לרוטב ברסק עגבניות איטלקי בשפופרת Mutti עשוי עגבניות טריות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בצק לפיצה

רק כוס מים אחת ???
אכן, – אם הבצק מעט יבש הוסיפי מים בהדרגה. אם הבצק מעט דביק – הוסיפי מעט קמח עד שנוח ללוש.
אפית ללא נייר אפיה? – לא נדבק?
תבנית תנור עם נייר אפייה, אם תחליטי לאפות בתבנית מיוחדת לפיצה אין צורך בנייר אפייה, רק לשמן היטב.

 

בצק לפיצה - מתכון בסיס פיצה מושלם
צילום: אריאלה גולדמן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

2 Comments

  1. לא הבנתי כמה מגשי פיצה יוצאים מהכמות הזו של הבצק? והאם הרוטב מספיק לכל המגשים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?