| |

עוגת סולת בחושה ללא קמח

עוגת סולת קלילה ואוורירית להכנה בכמה דקות עם סירופ מדהים
בהשראת: Natali Kaldeta 
ציון 4.48 על ידי 42 דירוגים
עוגת סולת

עוגת סולת מפנקת ביותר, קלה להכנה ממצרכים שתמיד יש בבית. עוגה מושלמת להגשה בכל מועד לצד הקפה!

יש עוגות שככל שהן פשוטות כך הן הכי טעימות שיש! אחת העוגות האהובות עליי ועל כל מי שמתפנק עליה אצלי זו לא אחרת מאשר עוגת סולת. העוגה אוורירית עם טעם עדין שמשתלב בשלמות עם כל שתייה שתגישו ליד.

המתכון אחד הקלים שיש, לא דורש מאמץ ולא דורש רשימת קניות. פשוט להיכנס למטבח ולהכין ברגע! העוגה יוצאת כל כך טעימה שלא תשימו לב ותאכלו כמה חתיכות ברצף. יש לה טעם ממכר!

ספר המתכונים של Natali Kaldeta

עוגת סולת מושלמת בקלי קלות

למה באמת כדאי לכם: עוגת סולת

    • הכי טעימה שיש: אחרי שתאכלו את העוגה הזו תבינו שהפשוט תמיד מנצח!
    • עוגה פרווה שאפשר להגיש אחרי כל ארוחה בשרית ולהתפנק בקינוח טעים!
    • כל כך קלה להכנה שכמו קסם התחלתם והופ – יש לכם עוגה!
    • עוגה אוורירית, קלה ומפנקת שכיף לאכול בכל רגע שמתחשק משהו טעים!

שורה תחתונה: מתכון קל לעוגה עם טעם ממכר, שאפשר לאכול בכל רגע נתון. זהירות – אחרי שתכינו אותה תצטרכו גמילה!

 

תנו לאחרים הזדמנות לדעת מה אתם חושבים על המתכון

דרגו את המתכון כאן  

עוגת סולת

עוגת סולת בחושה ללא קמח

עוגת סולת קלילה ואוורירית להכנה בכמה דקות עם סירופ מדהים
ציון 4.48 על ידי 42 דירוגים
לדרג
כמות 1 עוגה
זמן הכנה: 5 minutes
באדיבות: Natali Kaldeta 

ציוד

קערה גדולה
תבנית אלומניום בינונית

המצרכים

להכנת עוגה

  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס סולת
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 חופן שקדים קלופים

להכנת הסירופ

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 טיפות מי ורדים (לא הכרחי)
  • 1 כף לימון סחוט

אופן ההכנה

הכנת הסירופ:

  • מניחים את כל המצרכים של הסירופ בסיר קטן.
  • לשים על האש ולהביא לרתיחה ולמיזוג החומרים.

הכנת העוגה:

  • לערבב בקערה את הסוכר עם הביצים לקבלת תערובת חלקה ואוורירית, להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
  • לשמן תבנית אלומניום בינונית ולפזר מעל את השקדים הקלופים בצורה מסודרת .
  • להכניס לתנור שחיממנו מראש על 170 למשהו כמו 30-40 דק (עד השחמה).
  • להוציא את העוגה ולחרוץ בצורת ריבועים ולשפוך מעל הכל את הסירופ סוכר.
  • לחכות להתקררות מעט ולהגיש.

הערות וטיפים

  • חלק מהשקדים נבלע בבלילה אך עם זאת יוצא טעים מאוד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות להכנת: עוגת סולת

שאלה: אין קמח במתכון? תשובה: נכון, העוגה ללא קמח כלל!
שאלה: אם אני פחות אוהבת קוקוס? תשובה: אם את לא אוהבת קוקוס את יכולה לשים כוס שקדים טחונים אבל זה באמת לא מורגש מרגישים יותר את הסולת
שאלה: איזה גודל בכוס מדידה? תשובה: אני עשיתי מכוס קרטון של שתייה חמה
שאלה: צריך להקציף  את הביצים? תשובה: לא צריך לא
שאלה: לשפוך את הסירופ על העוגה כשהיא חמה ? תשובה: כן איך שהיא יוצאת לחרוץ עם סכין ריבועים ולשפוך הכל מעל
שאלה: לערבב בכף או במיקסר? תשובה: אני עשיתי ידני אין צורך במיקסר
שאלה: נטלי חוץ משמן אין עוד נוזל בעוגה? תשובה: אין עוד נוזל והעוגה יוצאת מושלמת!
עוגת סולת
צילום: Natali Kaldeta

הבמה כולה שלכם:

"העוגה יצאה מושלמת וטעימה מומלץ ,תודה"

יפה כהן קריביאן

״הכנתי את העוגה מוצלחת חבל על הזמן״

ירדנה קבלן

״עשיתי את העוגה ויצא ממש טעים״

הודיה יעקב ואילה שרגא

עוגת סולת
צילום: נטלי קלדטה

"עוגה יפה טעימה ומזינה״

נורית סייג

  "באמת הכי טעים"

חן עמר

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין מספק יותר מלראות את האורחים שלנו מתענגים על הקינוח שהכנו עבורם, עוצמים עיניים בהנאה
ומחייכים על התחושה שכל ביס גורם להם!

הפוסט המקורי: עוגת סולת – Natali Kaldeta

Similar Posts

24 Comments

  1. האם אפשר להחליף את השמן בחמאה?
    וכן שימי לב שכתבת שמשמנים תבנית, ומיד אחר כך כתבת שמפזרים שקדים קלופים, ולא כתבת על מה. (כלומר דילגת על השלב של הכנסת הבלילה לתבנית, ולא כתבת שמפזרים את השקדים עליה.) לכן חשבתי בהתחלה שפיזרת את השקדים על תחתית התבנית, אבל מהמכלול אני מבינה שהם על העוגה מלמעלה…

    1. היי אסנת,
      אפשר בהחלט להחליף לחמאה.
      את צודקת לגבי הוראות ההכנה, אנחנו נדאג לתקן אותן.
      בהצלחה 🙂

    1. היי טלי,
      צודקת לגמרי! היא גם טעימה מאוד
      לשאלתך: אם חם באזור המטבח בהחלט כדאי לשמור במקרר.
      בהצלחה 🙂

      1. העוגה ללא קמח (חיטה, כוסמין….) אבל חשוב לציין שכן מכילה גלוטן, כי מכילה סולת….

      2. היי לירון,
        תודה על ההתגובה שלך 🙂
        העניין במתכון הזה הוא שיש פחות פחמימה (קמח), זה המסר ולכן אנחנו מעדיפים שלא להיכנס לעניין הגלוטן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?