|
קישים לשבועות – אין שבועות בלי קישים ופשטידות, אז קבלו מתכון קל וטעים לקישים עם כל מיני מילויים משגעים כדי להבטיח שהשבועות הזה יהיה הכי טעים שהיה לכם.

מתכון באדיבות: מורן תורג'מן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קישים לשבועות

תבנית פאי 26
מתכון לשני קישים קוטר 26

מצרכים 

בצק:
400 גרם קמח מנופה (4 כוסות פלסטיק חד פעמי קר)
200 גרם חמאה קרה וטיפה רכה
כפית מלח
כפית סוכר
2 חלמונים (את החלבונים מוסיפים לרויאל)
6 כפות מים

להכנת הרויאל:
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
חצי כוס חלב
70 גרם גבינה צהובה מגורדת 70 70 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם בולגרית מפוררת
2 ביצים
3 כפות קמח
1 אבקת אפייה
לתבל במרק עוף, פלפל לבן ואגוז מוסקט.

אופן הכנה 

בצק:

  • לעבד בפולסים את הקמח, חמאה חתוכה לקוביות 1 כפית סוכר,1 כפית מלח, עד שמקבלים תערובת פירורית.
  • להוסיף שני חלמונים ושתי כפות מים
  • לעבד עד לקבלת בצק אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.

להכנת הרויאל:
. את המצרכים מלמעלה לתבל במרק עוף, פלפל לבן ואגוז מוסקט. ולערבב טוב.

  • להכין בקערה את הרויאל ונערבב היטב
  • אחר כך לרדד את הבצק לצורה של התבנית ( תבנית פאי), להקפיא 2-3 דקות ולשפוך את התערובת הרויאל.
  • מעל לסדר את התוספות שאוהבים.
  • להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 40-50 דקות בערך ( עד שמוכן).
  • בהתחלה לשים חצי שעה בשלב התחתון ואז להעלות לשלב האמצעי עד להשחמה. בהצלחה!

גלגלו למטה לסרטון הכנה מלא ומפורט!

למילויים השונים

למילוי בטטה ובצל סגול:
לפרוס בטטה מקולפת לפרוסות ולהכניס לתנור עם מעט שמן זית על 180 מעלות עד שמתרכך מעט. לטגן במעט שמן זית טבעות בצל סגול עד הזהבה. לסדר יפה בשכבה אחידה על הרויאל

בטטה:

את הבטטה מקלפים וחותכים לפרוסות, אופים בתנור עם מעט שמן זית על 200 מעלות כמה דקות עד שמתרכך ושמים בשכבה אחידה על הרויאל
 
למילוי פטריות ובצל:
לטגן בצל חתוך לקוביות, להוסיף כמה פטריות טריות חתוכות ולטגן עד הזהבה
למילוי חצילים:
להשרות במלח חציל חתוך לפרוסות ואז כל פרוסה לחצי. לסנן ולייבש. לטגן בשמן עמוק ולהניח על נייר אפייה. לסדר את החצילים בשכבה אחידה על הרויאל
למילוי הברוקולי:
להשרות 5 דקות במים רותחים פרחי ברוקולי (סנפרוסט). לסנן מהנוזלים ולסדר בשכבה אחידה על הרויאל
למילוי גבינת עזים ותרד:
לאדות עם מעט שום כתוש ושמן זית חבילת עלי תרד עד שמתרכך ומאבד מנפחו. לקצוץ גס ולסדר על הקיש עם פרוסות גבינת עזים (גדי)

שאלות ותשובות

שאלה: סליחה על הבורות ..מה זה רויאל? זו התערובת שרשמת והיא מהווה בסיס לכל קיש? ואז להוסיף תוספות?
תשובה: כן מה שכתבתי במתכון, זאת הבלילה לקיש.

שאלה: את הרוטב רויאל מבשלים?
תשובה: לא, הוא נאפה ביחד עם הבצק
שאלה: האם יש עדיפות ללישה במקסר או שניתן להכין את הבצק גם ידנית?
תשובה: אפשר במקסר או במעבד מזון, ביד זה קצת קשה יותר לקבל בצק איכותי 
שאלה:איך אני עושה עם פטריות?
תשובה: את מטגנת בצל חתוך ומוסיפה כמה פטריות טריות וממשיכה לטגן, מצננת ומכניסה לקיש.
 
שאלה: אפשר להקפיא ולהוציא לפני החג? ואם כן עד כמה זמן לפני אפשר להכין?
תשובה: בטח, אני כבר הכנתי והקפאתי לחג, בעקרון גבינות אפשר להקפיא כמה חודשים בלי בעיה. ואז את מפשירה ומחממת בתנור
 
שאלה: היום הכנתי את הבצק ולא הספקתי להכין את הקיש. אפשר לשמור במקרר עד למחר, ומחר אכין ואקפיא? או שהבצק התקלקל?
תשובה:אני יודעת שניתן לשמור את הבצק עד 3 ימים במקרר (אף פעם לא יצא לי לשמור..)
 
שאלה: האם המילוי צריך לצאת רך מפנים או קשה בזמן אפייה כי לי יצא רך וחושבת שזה לא מוכן..
תשובה: צריך לצאת רך אך אם טרם השחים תעלי למדף האמצעי לכמה דקות
 
שאלה: נראה מושלם אפשר להשתמש בבצק מוכן לקיש?
תשובה: תודה! כן בטח
סרטון הכנה מלא:

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

קישים לשבועות
 

קישים לשבועות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

10 Comments

  1. וואוו ממש תטדה רבה על השיתוף במתכונים וההסבר המפורט בסבלנות ובדיוק וזה לא מטבן מאליו שתפני מזמנך הפנוי ללא כוונות רווח יישר כוח גדול?

    1. היי טלאל!
      רויאל היא הבלילה שיוצקים מעל הבצק ובתוכה מניחים את מילוי הירקות.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *