| |

עוגת אלפחורס בקלי קלות

עוגת אלפחורס בשילוב שוקולד לבן, קוקוס וריבת חלב. טעימה, מרעננת ומפנקת במיוחד!
בהשראת: אושרת מצליח
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
עוגת אלפחורס בקלי קלות

עוגת אלפחורס מדויקת, שוברת שגרה, טעימה, מרשימה וגורפת אין־סוף מחמאות!

כשמתחשק לי לשבור קצת שגרה ולהכין עוגה קצת יותר מיוחדת, אני מכינה עוגת אלפחורס. העוגה מרשימה מאוד למראה ונראית כאילו שהשקעתי שעות במטבח, אבל למעשה ההכנה פשוטה.

ניסיתי לא מעט מתכונים לעוגה מסוג זה והמתכון הזה הוא המתכון הכי מושלם ומדויק שיש לי. עוגת אלפחורס בשילוב שוקולד לבן, ריבת חלב וקוקוס, טעימה, מרעננת וגורפת מחמאות! העוגה הכי שוברת שגרה שיש שתהפוך כל יום רגיל לחג!

עוגת אלפחורס בקלי קלות
צילום: אושרת מצליח

למה באמת כדאי לכם: עוגת אלפחורס בקלי קלות

  • עוגה נהדרת הכי כשרוצים לשבור שגרה!
  • עוגה מרשימה מאוד וגורפת מחמאות בלי סוף!
  • מתכון מדויק שכל אחד יכול להכין ותמיד תצליח!
  • עוגה מפנקת עם טעמים מיוחדים המשתלבים יחד ויוצרים חגיגה אמיתית!

שורה תחתונה: כשרוצים להפוך יום חול ליום חג, מכינים עוגת אלפחורס משגעת וחוגגים כראוי!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת אלפחורס בקלי קלות

עוגת אלפחורס בקלי קלות

עוגת אלפחורס בשילוב שוקולד לבן, קוקוס וריבת חלב. טעימה, מרעננת ומפנקת במיוחד!
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: אושרת מצליח

המצרכים

בצק:

  • 1 חבילה חמאה (100 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • ½1 כוס קורנפלור
  • ½ כוס קמח
  • ½ כף אבקת אפייה
  • 2 כפות קוקוס

מוס שוקולד לבן וקוקוס:

  • 2 חבילות שוקולד לבן (200 גרם )
  • ¼ כוס חלב
  • 3 חבילות שמנת מתוקה (750 מ"ל )
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס קוקוס

ציפוי ריבת חלב:

  • ריבת חלב (200 גרם )
  • 2 כפות חלב

קישוט:

  • ½ כוס קוקוס (או יותר לפי הצורך)

אופן ההכנה

בצק:

  • בקערה לעבד את חומרי הבצק לבצק אחיד
  • להדק לתחתית התבנית.
  • לאפות ב160 למשך 20 דק - ולצנן מעט.
  • למרוח חצי צנצנת ריבת חלב על תחתית הבצק החמימה.
  • לפזר מעל 2 כפות קוקוס לצנן לגמרי .

מוס שוקולד לבן וקוקוס:

  • במיקרו להמיס 200 גרם שוקולד לבן + רבע כוס חלב ולצנן.
  • במיקסר להקציף 3 שמנת מתוקה כוס חלב וחבילה אינסטנט וניל לקרם רך.
  • להוסיף כוס קוקוס ואת תערובת השוקולד הלבן להקציף קלות לאיחוד.
  • לשפוך לתבנית ולצנן למשך הלילה או לפחות 4 שעות בהקפאה (אם אין זמן).

ציפוי ריבת חלב ולצפות:

  • לחמם במיקרו חצי צנצנת ריבת חלב ו 2 כפות חלב לתערובת קצת פושרת ערבוב קל ולמזוג על העוגה.
  • להקפיא ל 10 דק כדי שהציפוי יתייצב.
  • לנתק את העוגה מהתבנית לקשט את השוליים בקוקוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת אלפחורס בקלי קלות
צילום: רויטל בן חמו

רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

מקור: אושרת מצליח

Similar Posts

43 Comments

    1. היי,
      נכון, בשלב הראשון משתמשים ברבע כוס ובשלב שלאחר מכן משתמשים בכוס שלמה.
      בהצלחה!

  1. 5 stars
    וואווו, עוגה מושלמת!!
    הכנתי אותה לחג, כולם התלהבו!!! היה מדהים!!!
    אחת העוגות הטעימות ביותר שהכרתי!!

    1. היי חיה,
      יש 20 דקות אפייה, אחרי כן 4 שעות הקפאה (או קירור במשך כל הלילה) ו-10 דקות הקפאה לפני הגשה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי תהילה!
      מתנצלים על הבלבול, הכוונה היא שמערבבים את החמאה יחד עם שאר החומרים עד שמתקבל בצק אחיד.
      בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂

    1. היי אילנית, את מוזמנת ללחוץ על CTRL + P (קליק ימין בעכבר > הדפס), או לחלופין להעתיק למסמך וורד ולהדפיס כרגיל, לנשקול להוסיף כפתור כזה בעתיד, תודה ובהצלחה!

      1. היי מירי, לא ניסינו ספציפית במתכון הזה, אך אם זה תחליף קמח שמתאים לעוגות אין בעיה, רק קחי בחשבון שתחליף יכול להגיב בצורה שונה מקמח אז ייתכן שיידרש שינוי בכמות הנוזלים, בהצלחה!

  2. תבנית 24 לא מספיקה לגובה והתחתית יוצאת עבה עוגה מוצלחת בטעמים כדאי תבנית 28
    גם בתבנית 26 יצא יותר מידי מלית ולא היה מספיק מקום

  3. באמת עוגה נפלאה, מלאת קלוריות אבל כדאי להכינה. צריך סבלמות בין שלב לשלב אבל התוצאה באמת משגעת. שנה טובה ובריאה.

    1. כשני שליש אמור להספיק, אבל אם ציפוי עבה יותר כמובן שאפשר יותר, בהצלחה ובתיאבון!

  4. הכנתי את העוגה. יצאה מאוד טעימה.
    היו שתי בעיות: בכל שכבה שמחתי את ריבת החלב, בשכבה שמעל שייטה הצידה ולא נצמדה.
    למה זה קורה? אולי בגלל הסוג המסוים של ריבת החלב?

    1. לפעמים יש שוני במרקם בין מותגי ריבת החלב השונים אז את מוזמנת לנסות מותג אחר, בהצלחה!

    1. היי אריאלה,
      מתנצלים על חוסר המידע.
      עידכנו את המתכון וכעת הכמויות של הקוקוס מופיעות בו.
      בהצלחה 🙂

  5. היי אפשר כמויות יותר מדויקות?
    איזה מיכלים של שמנת מתוקה? 250 מיל?
    וכמה זה חצי צנצנת ריבת חלב?

    1. היי ירדן,
      תודה על התגובה שלך.
      עידכנו את המתכון וכעת מופיעות בו הכמויות המדויקות לשמנת מתוקה וריבת חלב.
      בהצלחה 🙂

  6. הייי נראה מעולה !! שאלה, האם את הבצק מכינים ע׳י עריבוב כל החומרים יחד במיקסר ידני או שמערבבים ביד?

    1. היי,
      1. האם אפשר להכין את המתכון בתבניות אינגליש קייק? אם כן – כמה תבניות ואיזה התאמות צריך לעשות?

      2. אפשר להקפיא את העוגה?

      תודה רבה!

      1. היי ענת,
        נשמח לענות:
        1. כן, תוכלי להשתמש ב-3 תבניות אינגליש קייק קטנות או ב-2 גדולות יותר.
        2. אפשר להקפיא.
        בהצלחה 🙂

    1. היי רחלי,
      כדי לקבל מאיתנו מתכונים נהדרים כל יום ישירות אלייך, תוכלי להצטרף לקבוצת הוואטסאפ החדשה שלנו כאן 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?