Advertisements
|

מיני בורקס תפוח אדמה ב-5 דקות

מתכון לבורקיטס, בורקס תפוחי אדמה מבצק קל ונוח לעבודה ושמכינים במהירות!
בהשראת: אורית לוי
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
בורקיטס ב 5 דקות במילוי תפו''א ובצל מטוגן
Advertisements

בורקס תפוח אדמה, בורקיטס, חטיפים מלוחים, במילוי גבינה או תפוחי אדמה, שקל להכין! החטיף הכי ממכר שכיף לאכול בתור ארוחת בוקר וערב!

בורקסים בדרך כלל מסובכים ודורשים התעסקות עם בצק עלים ומסיבה זו אני אוהבת במיוחד את המתכון הבא – בורקיטס שמכינים בקלי קלות מקמח רגיל. את הבורקיטס הפעם לא נמלא בגבינה, אלא בתפוחי אדמה בשדרוג בצל מטוגן.

מתכון פשוט ומהיר להכנה ותקבלו בורקס תפוחי אדמה משגע וממכר שכל המשפחה תבקש שתכינו שוב ושוב! אתם בהחלט יכולים להיות יצירתיים ולהכין במילוי מתוק, ואם כך הוסיפו כפית סוכר לבצק.

ספר המתכונים של אורית לוי

 

בורקיטס ב 5 דקות במילוי תפו''א ובצל מטוגן
צילום: אורית לוי

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: בורקס תפוח אדמה

  • בורקס תפוחי אדמה הכי מפנק שיש עם בצק שלא מתפורר!
  • ניתן למלא בכל מילוי שרוצים, כמו סוגי גבינה שונים או מילוי מתוק!
  • מאכל מושלם לארוחת בוקר או ערב לצד ירקות חתוכים או סלט!
  • ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין ולהכין גרסה בריאה יותר!

שורה תחתונה: כשרוצים לפנק את המשפחה בארוחת בוקר או ערב מכינים בורקס תפוחי אדמה איכותיים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

בורקיטס ב 5 דקות במילוי תפו''א ובצל מטוגן

מיני בורקס תפוח אדמה ב-5 דקות

מתכון לבורקיטס, בורקס תפוחי אדמה מבצק קל ונוח לעבודה ושמכינים במהירות!
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורית לוי

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית בינונית
Advertisements

המצרכים

להכנת הבצק:

  • 2 כוסות קמח רגיל (אפשר גם קמח כוסמין)
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ½ כוס מים רותחים
  • כפית מלח

למילוי:

  • 4 תפוחי אדמה ( בגודל בינוני - עשויים לפירה)
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • פלפל שחור (קורט )
  • 1 ביצה (טרופה)
  • שומשום (לפיזור)
Advertisements

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל 180 מעלות.
  • נערבב את כל חומרי הבצק בקערה כשלוש דקות עד לקבלת עיסה אחידה.
  • נחלק את הבצק לשתי חתיכות בגודל שווה.
  • נרדד כל חתיכה על משטח ונקרוץ ממנה עיגולים בעזרת כוס.
  • נטגן את הבצל ונערבב יחדיו עם הפירה, המלח והפלפל.
  • ניעזר בכפית על מנת למלא את העיגולים. נניח את המילוי על הקצה התחתון של העיגול, נקפל ונסגור את הקצוות. ניתן להשתמש במזלג על מנת להדק את הקצוות ולקבל צורה יפה.
  • את הבורקיטס נסדר על תבנית עם נייר אפייה. בטרם האפייה נמרח אותם בביצה טרופה ונפזר שומשום.
  • לאחר מכן יש לאפות כחצי שעה עד 40 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. עד שהם מזהיבים.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: בורקס תפוח אדמה

אם עושים עם קמח כוסמין. אז כוס 1 רגיל וכוס 1 כוסמין? או 2 כוסות כוסמין?
מה שבא לך, שתי השיטות מצליחות.
אני רוצה לנסות עם מלית של גבינה צהובה עם קשקבל. איך אני מכינה מלית כזאת?
שמה כפית קשקבל, חתיכת גבינה צהובה מעל ואפשר גם חצי זית וסוגרת את הבורקיטס.
בורקיטס ב 5 דקות במילוי תפו''א ובצל מטוגן
צילום: אורית לוי

רק עוד דבר אחד אחרון!

מטוגן? אפוי? מוקרם? אין על תפו"א!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: בורקס תפוח אדמה מתכון: אורית לוי
Advertisements

Similar Posts

2 Comments

  1. היי, הכנתי היום את הבוריקיטס, הם נפתחו וחלק מהמלית יצאה, למרות שהידקתי טוב. מה הסיבה לדעתך? ולאיזה עובי מרדדים את הבצק? תודה רבה

    1. היי אתי,
      אם זה קורה, אנחנו ממליצים להוסיף למלית ביצה אחת או 2 כפות קמח כדי שהיא תהיה יציבה יותר.
      בהצלחה בפעם הבאה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements