ארוחות צהריים

לביבות כרובית אפויות בתנור

לביבות כרובית אפויות בתנור –
מתכון מעולה ללא טיגון ובקלי קלות! מנת הצד המושלמת או שהלביבות המשגעות האלה יהיו הארוחה בעצמה. גם טעים וגם דיאטטי ובריא. מה צריך יותר מזה? מהרו להכין!

 

מתכון באדיבות: אילנה לוי  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

לביבות כרובית אפויות בתנור
לביבות כרובית אפויות בתנור

מתכון: לביבות כרובית אפויות בתנור

מצרכים 

שתי כרוביות
2 בצלים
5 גבעולי בצל ירוק
צרור פטרוזיליה
חצי כוס שומשום
3/4 כוס פירורי לחם
2 כפות קמח
2 ביצים
מלח
כפית פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט מגורד.


אופן הכנה 

  1. בסיר עם מים וחצי כף מלח לבשל עד ריכוך שתי כרוביות שטופות ומפורקות לפרחים.
  2. לקרר, למעוך, להוסיף 2 בצלים קצוצים ומטוגנים, 5 גבעולי בצל ירוק חתוך דק, צרור פטרוזיליה קצוצה, חצי כוס שומשום, 3/4 כוס פירורי לחם, 2 כפות קמח, 2 ביצים, מלח, כפית פלפל שחור גרוס ומעט אגוז מוסקט מגורד.
  3. לערבב היטב, ליצור לביבות ולהניח על נייר אפיה משומן ולרסס בשמן מעל.
  4. לאפות ב-190 מעלות כ-35 דקות או עד שמזהיבים יפה.

שאלות ותשובות

שאלה: נראה מעולה! יעבוד לדעתך גם עם כרובית קפואה? אם כן איזו כמות לשים? תודה
תשובה: תודה יקירה. נראה לי שכן, אותן הכמויות רק.

שאלה: האם למעוך את הכרובית ממש לפירה או שישארו מעיכות קלות יותר?
תשובה: תלוי איך אוהבים, אפשר גם ככה וגם ככה.

שאלה: נראה מושלם. אפשר להכין מראש ולהקפיא?

תשובה: לא. אני לא ממליצה להקפיא כי הכרובית בזמן ההפשרה תגיר המון נוזלים ואפילו אם תכניסי שוב לתנור זה יהיה מיימי ורך. צריך לאכול אותם קרוב לזמן ההכנה.

עוד מתכונים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים