| | |

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח עם אגוזים – מלכת עוגות הפסח – שילוב מעלף של שוקולד קוקוס ואגוזים בשכבות שיוצא פשוט פגז! חובה להכין בפסח.
מתכון באדיבות: ענת חן

ספר המתכונים של ענת חן

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח עם אגוזים

מצרכים – עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

6 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית וניל
כוס אגוזי לוז טחונים
כוס אגוזי מלך טחונים
כוס שקדים טחונים
כוס קוקוס
1 שוקולד מריר מגורד
רבע כוס שמן

אופן הכנה –  עוגת שוקולד וקוקוס לפסח
לחמם תנור ל 170 מעלות

  1. להקציף חלבונים ולהוסיף סוכר בהדרגה
  2. להוסיף את הוניל ואבקת האפייה.
  3. ואז להוסיף חלמונים ואת כל שאר המרכיבים ולערבב.
  4. לשמן תבנית של התנור ולאפות במשך כ 35 דקות.
  5. לצנן את העוגה.
  6. להקציף 2 קצפת צמחית או שמנת מתוקה + 1 פודינג וניל + 4 כפות אבקת סוכר + כף אבקת נס קפה
  7. לחתוך את העוגה  מהתבנית לשלושה מלבנים לאורך.
  8. להרטיב את העוגה עם כוס נס קפה בלי חלב.
  9. להניח שכבה ראשונה להרטיב עם נס קפה ולמרוח מהקרם
  10. להניח עוד שכבה וכך הלאה עם שלושת השכבות.
  11. לסיים בשכבת קרם .
  12. מעל אפשר לפזר איזה מהבאים :שוקולד מגורד\ 200 גרם אגוזי פקאן מסוכרים\אגוזי מלך קצוצים עם סירופ מייפל מעל.
  13. חשוב מאוד לקרר לילה במקרר, יעזור להתיצבות וספיגת טעמים – העוגה טעימה יום למחרת.


שאלות נפוצות:

שאלה: העוגה מעולה שאלה קטנה אין צורך להוסיף קמח לעוגה
תשובה:לא.עוגה בלי קמח בכלל
 
שאלה: צריך להניח על התבנית נייר אפיה ?
תשובה:כן
 
שאלה: אים אפשר לעשות אותה בתבנית עגולה 24 או 26 ולחצות?
תשובה: אפשר
 
שאלה: באיזה תבנית לאפות אותה?
תשובה:תבנית גדולה של התנור
 
שאלה: אפשר להכין רק עם אגוזי מלך?
תשובה:כן
 
שאלה: העיסה של הבצק זה מתאים רק לתבנית אחת של התנור או שחילקת את הבצק לשניים
תשובה: אופים בתבנית גדולה של התנור. לאחר האפייה חותכים את העוגה לאורך ל-3 מלבנים.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

Similar Posts

4 Comments

    1. היי רבקה, היא טעימה גם בלי אבל ממליצים לא לוותר זה שווה בהחלט – חג שמח!

  1. ממש טובה קלה לעשיה אם יש מצרכים הכל הולך מהר עשית בתנור מקווה שהיא תצא לי טובה מתפללת לפי המרששם שלכם תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *