| | |

עוגת תפוחים בחושה לפסח

עוגת תפוחים לפסח מתוקה מהחיים, מוגשת חמה עם קינמון, 100% תעשה לכם את החג. מתכון קל, פשוט ומהיר, מומלץ בחום!
בהשראת: אילנה טל
ציון 4.41 על ידי 15 דירוגים
עוגת תפוחים בחושה לפסח

עוגת תפוחים לפסח מתוקה מהחיים!

מוגשת חמה עם קינמון, 100% תעשה לכם את החג.

מתכון קל, פשוט ומהיר. מומלץ בחום.

ספר המתכונים של אילנה טל   

עוגת תפוחים בחושה לפסח
צילום: אילנה טל

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת תפוחים בחושה לפסח

עוגת תפוחים בחושה לפסח

עוגת תפוחים לפסח מתוקה מהחיים, מוגשת חמה עם קינמון, 100% תעשה לכם את החג. מתכון קל, פשוט ומהיר, מומלץ בחום!
ציון 4.41 על ידי 15 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה טל

ציוד

תבנית מספר 28 או תבנית בגודל 2 אינגליש

המצרכים

  • 5 ביצים
  • ¼1 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל (10גרם )
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • ½ כוס אגוזים טחונים
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כוס קמח תופח כשר לפסח (או כוס קמח מצה דק דק לעוגות + אבקת אפיה)
  • 2 תפוחים חתוכים לקוביות (למלית)
  • 1 תפוח חתוך לקוביות לפיזור מעל הבלילה לפני האפייה (לפיזור מעל הבלילה לפני האפייה)

אופן ההכנה

  • להקציף את הביצים בשלמותם עם הסוכר וסוכר הוניל לקצף חזק, תפוח ויציב
  • להנמיך את מהירות המערבל ומוסיפים את מיץ הלימון השמן ומיץ התפוזים.
  • לערבב קמח קינמון ואגוזים יחד ולהוסיף לבלילה רק עד ערבוב כדי לא לשבור את נפח הבלילה
  • להוסיף פנימה את 2 התפוחים שחתכנו
  • להעביר לתבנית מלבנית בגודל 2 אינגליש או לתבנית מספר 28
  • לפזר מעל את התפוח הנוסף שחתכנו
  • לאפות בתנור שחומם מראש כ 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש

הערות וטיפים

לחמם את התנור מראש ל - 160 מעלות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת תפוחים בחושה לפסח

אם הקמח תופח למה אבקת אפיה?

האבקת האפייה היא רק אם משתמשים בקמח מצה

האם אפשר להחליף קמח לקמח תפוחי אדמה?

לא, עדיף להקפיד על מה שרשום.

לגבי קמח, האם כמות הקמח מתאים גם לקמח רגיל – לא של פסח?

כן.

לא כל כך אוהבת עוגות תפוחים מה אפשר במקום ?

אפשר פשוט לוותר ולעשות בלי תפוחים

עוגת תפוחים בחושה לפסח
צילום: אילנה טל

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: אילנה טל

Similar Posts

8 Comments

  1. 5 stars
    כל הכבוד על המתכון הקל והמוצלח יצא טעיםםםםם
    חוץ מזה רוב המתכונים מהערוץ הזה מוצלחים
    כל הכבוד
    חג שמח ושקט מצרפת
    ?????????

      1. היי אורנה!
        בעיקרון, את יכולה להשתמש בכל סוג של תפוח שאת אוהבת.
        כדי להתאים לתבנית 24, היינו ממליצים להוריד לא יותר מ-1/3 מכמות המצרכים.
        בהצלחה 🙂

  2. הי,
    העיגה נראית ממש טוב אבל אני לא מנסה אפילו מתכונים שמוצגים בכמויות לא מדויקות.
    אפיה זה ממש מדע מדויק, ולתת כמות של חצי כוס או רבע כוס וכו ממש לא מקצועי בעיני.
    לכן אוותר לצערי
    אולי תוכלו לתת את המתכון הזה בגרסא עם כמויות שקולות?
    זה נהוג בהרבה מאוד בלוגים ואתרים לאפשר מידה מטרית בנוסף למידה המקובלת בארה"ב למשל שם משתמשים בשיטה שונה.
    חברה, אנחנו ב 2022, הגיע הזמן לקנות משקל למטבח (:

    1. היי נאוה!
      תודה על התגובה החשובה שלך. את צודקת בהחלט.
      באופן כללי, המידה האוניברסלית של כוס היא 240 מ"ל.
      מקווים שתכיני אותה ותצלמי כדי שנוכל להתרגש ביחד! מוזמנת להעלות בפוסט של המתכון בקבוצה: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

    1. היי רבקה, כעיקרון עוגות בחושות ועוגות שמרים עוברות הקפאה מצויין, אך כשיש בעוגה פירות אנחנו פחות ממליצים להקפיא כי לא אוהבים את המרקם אחרי ההקפאה. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?