| | | | | |

עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה (שלבים מדוייקים)

מתכון חדש חדש לעוגת גבינה במרקם כותנה משי, ונשארת גבוהה ופשוט משגעת בטעמה.
בהשראת: חגית אלקבץ
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן

עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן בסיר ג'חנון מהממת!

מתכון לעוגת גבינה אפויה חדש חדש  במרקם כותנה משי,

אז קבלו מתכון של עוגת גבינה אפויה לפסח שנשארת גבוהה ופשוט משגעת בטעמה!!!

ספר המתכונים של חגית אלקבץ

עוגת גבינה אפויה עם שמנת
צילום: חגית אלקבץ
מתכון לעוגת גבינה אפויה, עוגת גבינה אפויה
צילום: חגית אלקבץ
עוגת גבינה אפויה לפסח
צילום: חגית אלקבץ

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? הקליקו לסרטון:

עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן

עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה (שלבים מדוייקים)

מתכון חדש חדש לעוגת גבינה במרקם כותנה משי, ונשארת גבוהה ופשוט משגעת בטעמה.
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

סיר ג'חנון בקוטר 26-28
מיקסר

המצרכים

להכנת העוגה:

  • 1 שקית וניל סוכר (10 גרם)
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 5 כפות קרונפלור
  • 1 חבילה גבינה לבנה (750 גרם - 5% / 9%)
  • 7 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • מלח (קורט )

להכנת הקרם:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ¼ כוס חלב

אופן ההכנה

אופן הכנת העוגה:

  • מוציאים 7 ביצים מהמקרר ולהניח אותם בצד כחצי שעה עד שיהיו בטמפרטורת החדר.
  • נקציף חלבונים במהירות גבוהה במיקסר עם טיפה מלח, עד לקבלת קצף לבן.
  • נוסיף בהדרגה את הסוכר, הקצף צריך לצאת יציב ומבריק אך לא נוקשה.
  • בקערה שניה לשים את החלמונים עם 41 כוס סוכר ו-2 סוכר וניל, נטרוף עד שנקבל קרם לבן בהיר.
  • נוסיף את שאר החומרים. מערבבים טוב טוב שלא יהיו גושים.
  • נוסיף 31 מהקצף הלבן לתערובת הגבינות, לערבב טוב , ולהוסיף את 31 השני וה 31 האחרון.
  • לערבב בתנועות עטיפה ולאחד את שתי 2 התערובות.
  • לשמן סיר של ג'חנון עם מרגרינה או מחמאה מומסת (לא שמן),
  • לרפד עם נייר אפייה ולהוציא את השוליים כדי לתת לה לעלות, לא לשכוח לשמן גם את נייר האפייה מסביב לכל הסיר.
  • למלות את התבנית של התנור מים, ולשים את הסיר בתוך תבנית המים.
  • להכניס לתנור לשלב שלישי מלמעלה בחום של 180 מעלות לרבע שעה ולאחר מכן להוריד ל- 150 מעלות לעוד שעה.
  • לאחר מכן נשאיר בתנור כבוי עוד שעה.
  • כשהעוגה מתקררת מעט נקלף את הנייר בעדינות נכניס למקרר לשעתיים לפחות.
  • להפוך על צלחת רחבה ולבזוק אבקת סוכר מעל או לזלף קצפת.

אופן הכנת הקרם:

  • נקציף 1 יחידה שמנת מתוקה 2 כפות אינסטנט פודינג וניל 41 כוס חלב עד לקבלת קרם יציב.

הערות וטיפים

  • חלבונים יש להקציף בטמפרטורת החדר.
  • אין לפתוח בזמן אפייה.
  • את הגבינות נוציא חצי שעה לפני ההכנה.
  • אין להקציף את החלבונים יותר מידי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה עם שמנת

היי חגית, אחרי חצי שעה שמוציאים מהתנור אפשר להפוך אותה לצלחת או למקרר ואז להפוך?
למקרר שעתיים שלוש לפני.
פעמיים הכנתי והעוגה נפלה לי למה?
לאחר האפייה השארתי אותה כל הלילה בתנור, לאחר מכן הכנסתי למקרר עם התבנית ורק אחרי שהתייצבה בקירור הוצאתי.
לא מתקלקלת כל הלילה בתנור?
לא מתקלקלת תלוי מתי את שמה סיימתי עם האפייה ב 24:00 בחמש הוצאתי.
את תחתית הסיר לרפד בנייר אפייה או רק לשמן את התחתית?
נייר אפיה ושמן, גזרתי בצורת התבנית.
האם הנייר אפייה עצמו שנוגע בבלילה משומן גם? האם יש צורך לחלץ את העוגה באיזשהו שלב?
בוודאי, חתכתי את הנייר אפיה בצורת עיגול.. לפני כן – שימנתי את כל התבנית.. הנחתי את הנייר אפיה (הוא נדבק לתבנית בגלל השמן) ובנוסף שימנתי את הנייר אפיה לפני ששמתי את הבלילה זה משתחרר בקלות.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן
צילום: אביטל לוי יצחק
עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן
צילום: אביטל לוי יצחק

"לבנה וצחה… פשוט מושלמת!! אני מאוהבת
מתכון של חגית אלקבץ המדהימה!"
אביטל לוי יצחק

מתכון לעוגת גבינה אפויה, עוגת גבינה אפויה
צילום: אוריה עמר קלימיאן

"עוגת גבינה אפויה, מתכון של חגית אלקבץ האלופה יצא מהמם!"
אוריה עמר קלימיאן

עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן
צילום: שירה יצחק

"חגית אלקבץ היקרה; תודה רבה על מתכון מנצח!
עוגת גבינה אפויה בסיר ג'חנון שאף פעם לא מאכזבת! – את אלופה!!!"
שירה יצחק

מתכון לעוגת גבינה אפויה, עוגת גבינה אפויה
צילום: זהבה אבילהק

"עוגת גבינה מצוינת להקפיד על השלבים והתוצאה מושלמת מתכון חגית אלקבץ!"
זהבה אבילהק

עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן
צילום: ענבל יצחק

"הגעתי למסקנה שמכל העוגות, עוגת גבינה אפויה היא המנצחת!
גם ללא קמח, גם עם גבינות רזות וגם כשל"פית!!
וכמובן, גם הכי טעימההההה!!!  שיהיה חג שמח!!"
ענבל יצחק


 

רק עוד דבר אחד אחרון!

ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

6 Comments

  1. יצא לי ממש טוב וטעים אבל העוגה כשהיא הייתה בתנור היא עלתה ועלתה וכשכיביתי את התנור אף שעדיין לא פתחתי אותו היא ירדה מאוד.

    1. היי תהילה,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה ושמחים שיצאה טעימה 🙂
      לגבי הצניחה שלה, האם התבנית הייתה משומנת היטב בכל מקום שבו היה מגע ישיר עם העוגה?
      נשמח לתגובתך!

    1. היי ליאור,
      שמחים שיצאה טוב, וננסה לעזור עם הסדקים 🙂
      הנה שני טיפים שיכולים לסייע במניעתם בפעם הבאה:
      1. אפשר להוריד את הטמפרטורה של התנור 5 דקות לפני הזמן שמופיע במתכון. ייתכן שהתנור שלך עוצמתי יותר וזה אומר שהעוגה נאפתה בחום גבוה זמן רב יותר.
      2. אחרי האפייה הראשונית בחום גבוה, כדאי להעביר סכין בין העוגה לתבנית כדי לשחרר את האדים שהצטברו שם.
      בהצלחה!

    1. בשלב הראשון מלמטה, בלי טורבו (טורבו מייבש את מה שאופים. לכן, בד"כ כל מה שאסור לייבש, כמו בצק שמרים, עוגת גבינה, עוגה בחושה וכו…לא לאפות בתוכנית טורבו) בהצלחה יעל!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?