Advertisements
| | | |

גוזלמה מתכון טורקי ב-5 דקות (ללא התפחה)

2 מרכיבים לבצק: גוזלמה, מאפה בגרסה קלה במיוחד להכנה, וטעימה כמו בטורקיה!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.20 על ידי 15 דירוגים
גוזלמה טורקי
Advertisements

תכירו: גוזלמה – מאפה טעים ומפנק בגרסה קלילה שלא מוותרת על הטעם. מעלף כמו בטורקיה!

אחד המאכלים הכי מבוקשים אצלנו בבית לארוחת ערב הם מאפים, ולרוב כשאני מכינה אותם אני יודעת שהמשפחה שלי תאכל ואני יכולה להיות רגועה. אחד הכי מבוקשים אצלנו הוא גוזלמה, מאפה תורכי עם גבינות ותרד, שאפשר להכין גם עם פטרוזיליה במקום, פלפלים, בצל ירוק, נוטלה ועוד!

המתכון סופר קל והמאפה סופר טעים! מי מכם שיצא לו לאכול בתורכיה יודע שזה אחד הטעימים, ומי שלא – חייב לטעום! מתכון לגוזלמה מבצק מהיר וכמה אפשריות למילוי, ובסופו של דבר – מלוח או מתוק –  שאיך שתמלאו יוצא מהמם!

גוזלמה טורקי
צילום: מלי מאירוב

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: מתכון לגוזלמה

  • מתכון לגוזלמה תורכי אורגינל שלא תמצאו מדויק ממנו ברשת!
  • מאפה כל כך טעים שהוא יהיה המאפה המוביל אצלכם בבית!
  • מושלם להגשה בכל שלב של היום ולא צריך כלום ליד!
  • מתכון פשוט לבצק קל ונוח לעבודה שכיף להכין!

שורה תחתונה: לא צריך לנסוע לתורכיה כדי ליהנות מהמטעמים שלהם. תכינו את המתכון ואתם כבר בתורכיה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? 

  • שלבי הכנה: 
  • מתכון לגוזלמה
    צילום: מלי מאירוב
    גוזלמה מתכון
    צילום: מלי מאירוב
גוזלמה טורקי

גוזלמה מתכון טורקי ב-5 דקות (ללא התפחה)

2 מרכיבים לבצק: גוזלמה, מאפה בגרסה קלה במיוחד להכנה, וטעימה כמו בטורקיה!
ציון 4.20 על ידי 15 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מידה: כוס מידה אוניברסלית
Advertisements

המצרכים

  • 2 כוסות קמח (להוסיף בהדרגה וללוש)
  • 1 גביע יוגורט (או שמנת חמוצה, 200 מ"ל)
  • ½ כפית מלח

תרד וגבינות:

  • 2 כף שמן זית
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 400 גרם תרד
  • 300 גרם גבינת פטה (או בולגרית)

אפשרויות נוספות למילוי:

    (כ-3 כפות לכל גוזלמה שתכינו)

    • גבינה מלוחה (לשלב גבינה בולגרית וצהובה, רגילה או מגורדת. אפשר גם פטה, עיזים, קשקבל או צפתית. )
    • מילוי ירק (פטרוזיליה קצוצה, גבעולי בצק ירוק, פלפלים קצוצים, לערבב. )
    • ממרח שוקולד (כל ממרח שאוהבים)
    Advertisements

    אופן ההכנה

    • נכין את הבצק: נשים את כל מצרכי הבצק בקערה ונלוש הכל ביחד עד לבצק אחיד, חלק , וגמיש. (בידיים או במיקסר עם וו לישה, 5-15 דקות
    • נשמן את הקערה ונעביר אליה את הבצק. נניח את הבצק בקערה, נכסה ונניח למנוחה בזמן הכנת המילוי. לא צריך הפתחה, רק לתת לבצק לנוח לפחות 10 דקות.
    • נחלק את הבצק שלנו לשמונה חלקים שווים (או לחמש אם רוצים מנות גדולות). נרדד כל חלק על משטח מקומח היטב לעלה דק ככל שאפשר (בלי שיקרע).

    מכינים את המילוי: 

    • נחמם במחבת שמן זית, נוסיף בצל קצוץ ונטגן לכמה דקות. נוסיף תרד קצוץ ונבשל עד שהוא מאבד מנפחו.
    • נעביר את המילוי לקערה גדולה, נפורר גבינת פטה ונתבל במלח ופלפל לפי הטעם. יש חשוב שנערבב היטב.
    • לגרסה מהירה: אפשר פשוט להניח את המרכיבים של המילוי שרוצים ולא לערבב. משרים את התרד במים רותחים חצי שעה.. סוחטים וקוצצים - לא צריך לבשל. אפשר גם למלא בעלי תרד בייבי טריים וגבינה.
    • אפשריות נוספות: גבינה מלוחה עם בצל ירוק, גבינה צהובה או כל גבינה קשה אחרת, מילוי עלי תרד טריים וכוסברה. לא לשכוח מילוי מתוק עם ממרח כלשהו. מה שתעשו יצא טעים. סמכו עלינו!

    מכינים את הגוזלמה:

    • לשים כ 2-3 כפות מילוי במרכז כל עלה בצק. נסגור בצורת חצי ירח (כמו סמבוסק) ונשטח עם כף היד.
    • נטגן עם תרסיס שמן בלבד עד שזה משחיר. כ-2 דקות מכל צד, ואז נהפוך ונצרוב מהצד השני. כמה שיותר שזוף, שרוף ודק - כך יותר טעים!
    • נחתוך את הגוזלמה לרבעים או חצאים ונגיש חם. ממליצים לנסות עם מעט מיץ לימון סחוט מעל.
    Advertisements

    הערות וטיפים

    • ניתן להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה
    • ניתן להוסיף תרד, תרד, כוסברה או כל דבר אחר אשר אתם אוהבים!
    •  
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

    Advertisements

    גוזלמה טורקי
    צילום: מלי מאירוב
    מתכון לגוזלמה
    צילום: מלי מאירוב
    גוזלמה תרד
    צילום: מלי מאירוב

    שאלות נפוצות: גוזלמה טורקי

    אפשר אשל במקום יוגורט, כי אין לי יוגורט?
    כן, אפשר.
    אני רוצה להכין עם תרד וגבינות בפנים השאלה אם זה אפשרי, ואם כן אם צריך לטגן או לבשל את התרד לפני כן?
    משרים את התרד במים רותחים חצי שעה.. סוחטים וקוצצים – לא צריך לבשל, ומערבבים עם גבינה בולגרית ומלח.
    אפשר קמח מלא?
    כן רק תתחילי עם היוגורט ותלושי קמח כמה שנכנס לדעתי יכנס פחות בגלל הספיגה שלו.
    ואם לא רוצים בצק חלבי, יש תחליף ליוגורט?
    יוגורט סויה.
    באיזה יוגורט את משתמשת?
    רגיל, יוגורט אקטיביה הירוק או יופלה האדום או דנונה התכלת.

     


    הבמה כולה שלכם:
    גוזלמה תרד
    צילום: נינה עוז

    "הבת האלופה שלי הכינה את המתכון המושלם שלך…
    תודה לך מלי!"
    נינה עוז

    גוזלמה טורקי
    צילום: שירה אופיר

    "ניסיתי ויצא מושלם!"
    שירה אופיר

    מתכון לגוזלמה
    צילום: מירב כהן

    "בזכותך ארוחת הערב של הילדים השתדרגה… תודה!"
    מירב כהן

    גוזלמה טורקי
    צילום: קרן שלום

    "מכינה עכשיו!"
    קרן שלום

    גוזלמה תרד
    צילום: קרן שלום

    "תודה מוכן!"
    קרן שלום

    גוזלמה תרד
    צילום: סברינה פרץ

    "וואיי איזה טעים!! הכנתי לצאת הצום והתעלפנו!"
    סברינה פרץ

    גוזלמה טורקי
    צילום: ליטל ארביב

    "איך אפשר להישאר אדישים למתכונים שלך?!
    כ"כ סומכת עליך שהכפלתי כמויות על הפעם הראשונה וטוב שכך!
    יצא מדהים אלופה!!!
    !"
    ליטל ארביב

    מתכון לגוזלמה
    צילום: מטי לוי ג'ורג'

    "פעם ראשונה שלי!"
    מטי לוי ג'ורג'

    גוזלמה טורקי
    צילום: מלי מאירוב

     


    רק עוד דבר אחד אחרון!

    אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

    עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

     

    מקור: גוזלמה מתכון מאת מלי מאירוב

    Advertisements

    Similar Posts

    7 Comments

    1. שלום, מכיוון שיש כמה גדלים לכוסות חד פעמיות, אשמח לדעת בכמה גרמים של קמח צריך להשתמש.
      וגם, על איזו אש צריך לטגן שיזהיב ושלא ישרף. תודה

      1. היי יפה,
        אנחנו ממליצים להשתמש בכוס מידה אוניברסלית (240 מ"ל).
        2 כוסות קמח – 280 גרם.
        אש בינונית.
        בהצלחה 🙂

    2. הכנתי הבוקר התוצאות טובות מאוד. יצא טעים בקושי הספקתי לצלם.
      תודה על מתכון מוצלח.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    ניסית את המתכון? איך יצא?




    Advertisements