מאפים ולחמיםעוגיות

רוזלך של לנדוור – ללא תוספת סוכר

רוזלך של לנדוור –

לא האמנתי.. אך אחרי שעשיתי את זה וטעמתי – אין דברים כאלה!
מתכון רוזלך בדיוק כמו של לנדוור… מעדן!!
ובונוס ענק – הבצק עם שמן זית ובלי תוספת סוכר!!

רוזלך

מתכון באדיבות: מלי מאירוב  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: רוזלך של לנדוור

מצרכים 

שלוש כוסות של קמח לבן
כוס אחת של מים
כפית אחת של שמרים יבשים
רבע כוס של שמן זית
רבע כפית של מלח
קופסא אחת של נוטלה
שקית אבקת סוכר אחת – לפיזור מעל (לא חובה)


אופן הכנה 

  • שלוש כוסות קמח, כוס אחת של מים, כפית שמרים יבשים שטוחה, רבע כוס שמן זית ורבע כפית מלח. נלוש את הבצק (ביד או במקיסר) בערך לכעשר דקות. את המלח נשים רק חמש דקות לאחר מכן.
  • נכסה קערה במגבת ונניח את זה שם עד להכפלת הנפח. קודם כל נדאג לכך שהאוויר של הבצק יירד ורק אז נחלק את הבצק לארבעה כדורים.
  • נקמח משטח כל שהוא ונניח את הכדורים שם ונתן לכדורים לתפוח כ-30 דקות נוספות.בנתיים בזמן הזה לחמם תנור ל 230 מעלות.
  • נקח כדור כדור ונרדד אותו שיהיו ממש ממש ממש דקיקים (על המשטח המקומח שלנו). נוודא שהבצק שלנו מנותק מהשיש ( אסור שיידבק).לאחר מכן נמרח נוטלה ונעשה רולדה. נחתוך לחתיכות של 2 סנטים כל חתיכה ולאחר מכן נניח בתבנית ונכניס לתנור לכ-10 דקות.
    אחרי שהוצאנו את הרולדה מהתנור נפזר מעל זה אבקת סוכר וזה יהיה מושלם!

טיפים והערות

המתכון בכוס מדידה
לעשות הכי דק שאפשר
אסור שיהיה בתנור ליותר מעשר דקות
אסור לתת לרולדה להשחים יותר מידי, יש להוציא מן התנור כשהיא עוד לבנה
מדף אמצעי בתנור
לכל מי שמשתמש בכוס חד פעמית, לעשות 4 כוסות קמח
לשפוך מים בהדרגתיות.

עוד מתכונים מבוקשים:

רוזלך של לנדוור – ללא תוספת סוכר 3
קרדיט: מורן גינר

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים