| | | | | |

עוגת סולת ספרה נוסטלגית

מתכון קל של עוגת סולת פרווה, בשילוב תפוזים ומלית תמרים! עוגה משגעת לכל עת!
בהשראת: אילנה אברהם
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
ספרה

עוגת סולת במילוי תמרים ספרה וארומת תפוזים, עוגה פרווה אוורירית ועם מרקם מפנק! מתכון של עוגת סולת יוצאת דופן, קלה להכנה וכל ביס ממנה פינוק גדול!

עוגות סולת בריאות בהרבה מעוגת העשויות קמח לבן, ואם יש לכם מתכון כמו המתכון הזה המשלב תמרים, אז בכלל זו עוגה טעימה ששוברת מוסכמות!

אז הפעם יש לנו מתכון קל ויצא דופן של עוגת סולת פרווה עם מלית תמרים, עוגה משגעת בטעם ובמרקם, שתנעים לכם כל רגע ותפנק אתכם במיוחד בסוף השבוע! 

ספר המתכונים של אילנה אברהם

ספרה
צילום: אילנה אברהם

למה באמת כדאי לכם: עוגת סולת ספרה

  • מתכון קל ביותר ביותר שכל אחד יכול להכין בלי יותר מדי רקע באפייה!
  • הכנה מהירה, שלא תפריע את ההכנות לשבת ורק תוסיף הנאה!
  • עוגת סולת מפנקת שתהיה עוגת הבית שלכם להרבה זמן!
  • עוגה פרווה ואפשר ליהנות ממנה גם לאחר ארוחה בשרית!!

שורה תחתונה: תשכחו כל עוגת סולת שטעמתם אי־פעם כי העוגה הזו אחת המפתיעות והטעימות שיש!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

ספרה

עוגת סולת ספרה נוסטלגית

מתכון קל של עוגת סולת פרווה, בשילוב תפוזים ומלית תמרים! עוגה משגעת לכל עת!
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה אברהם

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו סולת
  • ½1 כוסות שמן (חמים)
  • ½1 כוסות מים (רותחים)
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ¼ כוס סוכר
  • גרידת תפוז (מעט )
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

למילוי:

  • ½ חבילה תמרים מגולענים (250 גרם)
  • 2 כפות שמן
  • קינמון (לפי הטעם)
  • ציפורן טחון (לפי הטעם)

לסירופ:

  • 2 כוסות מים
  • ½1 כוסות סוכר
  • מיץ לימון (מחצי לימון)
  • 3 כפות דבש

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • מכניסים את כל החומרים בקערה גדולה, מערבבים היטב הכל ביחד עד לקבלת עיסה ותערובת אחידה וחלקה.

להכנת המילוי:

  • מכניסים למיקרו חצי חבילת תמרים מגולענים עם 2 כפות שמן לריכוך.
  • מוסיפים קינמון וציפורן טחון לפי הטעם ומערבבים היטב.

הרכבת העוגה:

  • משמנים תבנית קטנה, מרפדים את התבנית עם חצי מכמות הבצק ומהדקים את הבצק היטב.
  • מניחים את המילוי מעל הבצק ואז מוסיפים את שאר כמות הבצק שנותרה ומהדקים היטב שוב.
  • מסמנים ריבועים בסכין עד התחתית, מקשטים עם שקדים.
  • מכניסים את העוגה לתנור ואופים בחום בינוני-גבוה במשך כ- 45 דקות.

להכנת הסירופ:

  • מכניסים לסיר קטן, 2 כוסות מים, 1 1/2 כוסות סוכר, מיץ מחצי לימון ו 3 כפות דבש.
  • מבשלים במשך כ- 20 דקות, ומוסיפים כמה טיפות מי שושנים.
  • כשהעוגה מוכנה, חוזרים שוב על החריצים שעשינו עם הסכין.
  • לאחר מכן, שופכים את הסירופ באופן שווה על פני העוגה בעוד שהכל חם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת סולת

לאיזה תמרים הכוונה בוואקום התמרים למריחה?
תמרים בוואקום.
אפשר במקום תמרים ממרח תמרים?
לא רצוי, ממרח תמרים הוא רך ונוזלי, לא ממליצה אבל אם בכל זאת ממרח אז תוסיפי 2-3 כפות פירורי לחם.
ספרה
צילום: אילנה אברהם

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: Ilana Avraham

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?