| |

 מתכון עוגת שיש בחושה ומשגעת

עוגת שיש פרווה עוגה שיש בחושה וטעימה שמכינים בשיא הקלות ולכל מועד!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.43 על ידי 19 דירוגים
מתכון עוגת שיש משגעת

מתכון עוגת שיש פרווה משגעת, מלי מאירוב: ״תקשיבו! זו העוגה הבאה שתכינו, ואני לא חסידת העוגות הבחושות, אבל אני חסידת המתכונים הקלים, שיוצאים גם משגעים״.

מי אוהב לעבוד קשה?! שאלה רטורית, אף אחד לא אוהב לעבוד קשה, אבל כולם אוהבים להתפנק. אז כדי לשמור על מקסימום פינוק, מקסימום איכות ובמינימום של עבודה, דאגנו לכם לעוגת שיש פרווה, עוגת שיש מושלמת שכל ביס ממנה הוא הנאה צרופה!

מתכון לעוגת שיש פרווה הכי קל שיש! אפשר להכין כמובן גם חלבי, אבל פרווה טוב להגשה בכל רגע נתון. אז מתכון עוגת שיש עם קקאו פרווה, שמכינים בכלום זמן ולא מפסיקים לנשנש!

מתכון עוגת שיש משגעת
צילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם: עוגת שיש פרווה

  • עוגת שיש מושלמת שאפשר להגיש מתי שרוצים ובלי חשבון!
  • מתכון שמכינים בקלות רבה וכל אחד יכול להכין!
  • עוגה מושלמת להכנה בימים שאין זמן להשקיע!
  • ניתן להכין את העוגה חלבית ולשים חלב במקום מיץ תפוזים!

 

שורה תחתונה: כשצריך להכין עוגה שתתאים לכולם ולכל זמן ולא תצריך עבודה, מכינים עוגת שיש בחושה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת שיש משגעת

 מתכון עוגת שיש בחושה ומשגעת

עוגת שיש פרווה עוגה שיש בחושה וטעימה שמכינים בשיא הקלות ולכל מועד!
ציון 4.43 על ידי 19 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מידה: כוס חד פעמי לשתיייה חמה
תבנית חד פעמית בינונית/עגולה 28 ס״מ

המצרכים

לקצף הביצים:

  • 4 חלבונים
  • ¼ כפית מלח
  • ¾ כוס סוכר

לתערובת החלמונים:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס קוקוס
  • גרידת תפוז (מתפוז אחד)
  • 1 כוס מיץ תפוזים (ניתן להחליף בכוס חלב)
  • 1 כוס שמן
  • 4 חלמונים

לרבע מהתערובת:

  • 1 כף קקאו
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות מיץ תפוזים

לקישוט:

  • אבקת סוכר (לפיזור)

אופן ההכנה

להכנת קצף הביצים:

  • בקערת המיקסר, מוסיפים את החלבונים, יחד עם רבע כפית מלח.
  • מקציפים עד שנוצר קצת קצף לבן ומוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר.
  • ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב (בערך 7 דקות הקצפה).

להכנת תערובת החלמונים:

  • בקערה אחרת, מוסיפים את הקמח לבן, אבקת אפיה, סוכר וניל, סוכר, קוקוס, גרידת תפוז מתפוז אחד.
  • עושים גומה ולאחר מכן, מוסיפים כוס מיץ תפוזים או כוס חלב, כוס שמן, ואת 4 החלמונים.
  • מערבבים עם מטרפה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • לוקחים את קצף הביצים, ומקפלים לתוך תערובת החלמונים בצורה עטיפה עד שמתקבלת תערובת אחידה שוב.
  • מעבירים 3/4 מכמות הבלילה לתבנית חד פעמית בינונית משומנת או לתבנית עגולה 28 ס״מ.

להכנת רבע התערובת:

  • ברבע הבלילה שנשארה, מוסיפים כף קקאו, 2 כפות סוכר, רבע כפית אבקת אפיה, ו- 2 כפות מיץ תפוזים.
  • מערבבים היטב עד שהתערובת נצבעת בחום.
  • שופכים מעל התערובת שיש בתבנית מבלי לערבב.
  • מכניסים לתנור מדף שני מלמטה, אופים רגיל על 175 מעלות (ללא טורבו) במשך 40 דקות בערך.

כשהעוגה מתקררת, מפזרים אבקת סוכר.

    הערות וטיפים

    העוגה עולה ויורדת לגובה המקורי.
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


    שאלות נפוצות: מתכון עוגת שיש פרווה

    מה אפשר לשים במקום תפוזים אין לי כרגע?
    חלב.
    צריך לשים פחות קקאו ואז התערובת החומה פחות כבדה.
    היא לא כבדה כי מוסיפים מיץ תפוזים וקצת אבקת אפיה.
    אפשר לוותר על הקוקוס והגרדת תפוז?
    הבנתי שאפשר במקום קוקוס 100 גרם שקדים טחונים.. על הגרדת תפוז אפשר לוותר ומאמינה שגם הקוקוס והשקדים אפשר.
    אבל אני לא מבינה . אם מדובר על עוגה בחושה מה פתאום להקציף ביצים. בעוגות בחושות לא מקציפים פשוט בוחשים. פה זה ממש עוגת רגילה כמו טורט וכמו תפוזים רגילה?
    רשמתי בפירוש בפוסט שאם מפרידים ביצים העוגה יותר משובחת.. ובכל מצב היא לא עוגה רגילה בטעמה בחושה זה בלי להפריד ואני תמיד לוקחת בחושה משקיעה מאמץ ומפרידה והטעם והאווריריות שונה לחלוטין.
    הכוונה לשפוך מבלי לעשות צורת שיש בכלל?
    בלי.

     


    הבמה כולה שלכם:
    מתכון עוגת שיש משגעת
    צילום: מעיין זנגי

    "משום מה כל הבלילה החומה שקעה לאמצע!"
    מעיין זנגי

    מתכון עוגת שיש משגעת
    צילום: מלי מאירוב
    מתכון עוגת שיש משגעת
    צילום: מלי מאירוב

     


    רק עוד דבר אחד אחרון!

    אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

    עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
    אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

     

    Similar Posts

    6 Comments

    1. אני מכירה את העוגה הזאת כבר שנים אני לא מקציפה את הביצים בנפרד אלא שלמות יוצא מעולה
      הקצפה של הביצים 4 עם כוס וחצי סוכר וכוס שמן וגרידת תפוז אח"כ ניפוי קמח 2 וחצי כוסות פלוס אבקת אפיה +וניל וכוס מיץ תפוזים סחוט והעברה לתבנית של שלושת הרבעים ברבע האחרון שתי כפות קקאו אפשר עם שבבי שוקולד יוצא מעולה .

    2. ץאמת חיפשתי הרבה מה להכין עד שעיני צדו במתכון הזה התלבטתי …..תקשיבו עוגה שווה ביותר אוורירית ומיוחדת
      עשיתי בדיוק לפי ההוראות !!!!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    ניסית את המתכון? איך יצא?