Advertisements
|
מתכון עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה בלעדית למתכונים מתוקים מאת האלופה צליל אוחנה.
עוגת שוקולד חלבה מיוחדת, מאוד טעימה ונחטפת במהירות שחובה לנסות!

מתכון באדיבות: צליל אוחנה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה

מצרכים 

שלוש חפיסות שוקולד מריר
1.5 חמאה (150 גרם)
125 מ"ל שמנת מתוקה 
6 ביצים גודל L
3/4 כוס סוכר

למוס חלבה מהיר:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות ממרח חלבה
2 כפות סוכר לבן
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל

לקישוט:
1 כוס שערות חלבה


אופן הכנה 

מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים:
מחממים תנור ל-160 מעלות. ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה במיקרוגל. מצננים מעט.
במיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך 10 דקות במהירות מקסימלית, עד לקבלת קציפה סמיכה ובהירה.
מקפלים פנימה את תערובת השוקולד. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים 50-55 דקות עד שהעוגה תפוחה, יציבה למגע בשוליים ומתחילה להיסדק (היא אמורה לרטוט מעט כשמזיזים את התבנית). מצננים לחלוטין.
כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז – וזו בדיוק הכוונה.
מכינים מוס חלבה, ממלאים, מקשטים, מקררים ומגישים:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים ממרח חלבה ומקציפים לקצפת יציבה.
משטחים את קצפת החלבה בשקע שנוצר בעוגה. מעבירים את העוגה ל-4 שעות למקרר להתייצבות (או שעה במקפיא).
לפני ההגשה מפזרים מעל שערות חלבה לקישוט.
מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
שומרים במקרר ומגישים קר.
סוד מתוק: העוגה הזו עדינה ורכה, וכמעט בלתי אפשרי להעביר אותה מהתבנית לכלי הגשה מבלי שתתפרק. מה עושים? אפשרות אחת היא להקפיא את העוגה למשך הלילה ולשחרר אותה מהתבנית כשהיא קפואה ונוקשה, בעזרת סכין. פתרון הרבה יותר נוח הוא לאפות אותה בתבנית קפיצית שהתחתית שלה עשויה זכוכית שקופה – התחתית משמשת גם להגשת העוגה בהמשך. מאז שהתרגלתי לתבנית הזו אני כבר לא "נלחמת" עם כל העוגות הבעייתיות לחילוץ והעברה לצלחת הגשה (כמו עוגות גבינה למשל).
גיוונים: העוגה הזו תקבל באהבה כל מוס, קרם או אפילו "סתם" קצפת במרכזה. את ממרח החלבה אפשר להחליף בריבת חלב (יאממי!), בממרח נוגט או אפילו בנוטלה. במקום שערות חלבה אפשר לקשט את העוגה לפני ההגשה בשוקולד מגורר, בכדורי "קליק", בממתקי מקופלת מפוררים וכו'. כדי להפוך את העוגה לקינוח פרווה לליל הסדר: בעוגה: מחליפים את החמאה ב-150 גרם מרגרינה בטעם חמאה. משתמשים ב-1/2 כוס חלב קוקוס במקום שמנת מתוקה. במוס חלבה: מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית לקצפת.

Advertisements
עוד מתכונים מבוקשים:

מתכון עוגת סופלה שוקולד

Advertisements

Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!.

 

Advertisements

Similar Posts

4 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements