Advertisements
| |
מתכון לעוגת מוס שוקולד לבן עם תותים ללא אפייה, קלה ומהנה להכנה, כולל סרטון הכנה מלא.
תורגם ע"י צוות האתר.

מתכון באדיבות: ערוץ Home Cooking Adventure – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

עוגת מוס שוקולד לבן עם תותים
עוגת מוס שוקולד לבן עם תותים ללא אפייה
Advertisements

Advertisements

מתכון: עוגת מוס שוקולד לבן עם תותים ללא אפייה

מצרכים (עבור 10 מנות) – עוגת מוס שוקולד לבן עם תותים 

להכנת בסיס העוגה:

  • 250 גרם ביסקויטים/קרקרים
  • 6 כפות – 80 גרם חמאה מומסת או שמן קוקוס

להכנת מוס השוקולד הלבן:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 350 גרם שמנת (35% שומן) קרה
  • 1/2 כף – 5 גרם אבקת ג'לטין
  • 2 כפות 30 גרם מים קרים


להכנת מוס התותים:

  • 300 גרם תותים טריים
  • 1/4 כוס סוכר – 50 גרם
  • 1/2 כף אבקת ג'לטין (5 גרם)
  • 2 כפות (30 גרם) מים קרים
  • 200 גרם שמנת (35% שומן) קרה

לקישוט:

  • תותים טריים חתוכים לפרוסות (אפשר להשתמש במה שמתחשק)

אופן הכנה – עוגת מוס שוקולד לבן עם תותים

1. בשביל ממרח התותים: מרימים חופן נדיב של תותי שדה אדמדמים וחותכים לרבעים. מעבירים אותם למחבת קטנה. לוקחים את כוס הסוכר ומעבירים למחבת. מבשלים על חום בינוני עד שהסוכר נמס (לא יותר משתיים-שלוש דקות במיוחד בקיץ שלנו) ומורידים מן האש. מרסקים בבלנדר או עם מיקסר ידני, עד להיווצרות מרקם נוזלי-היסתי, מעט מזכיר פירה. שומרים בצד להתקרר ובינתיים אפשר להתחיל להכין את הג'לטין הראשון!
2. את אבקת הג'לטין כדי שהיא תתנפח לג'לי קופץ ומרטיט, יש לערבב עם מים קרים. מפזרים כף אבקה בסיר קטן, שופכים פנימה שתי כפות מים קרים ומשאירים. התמיסה תתחיל להתנפח בקצרה ולאחר כחמש עד עשר דקות תקבלו נפח מתאים וניתן להמשיך.
תחממו את הסיר עם התמיסה על אש נמוכה עד שהג'לי נמס, לא אמור לקחת מכמה רגעים, הסירו מן האש ושפכו על ממרח התותים שכבר הספיק להתקרר.הניחו לזה להתקרר והמשיכו אל בסיס העוגה!
3. מכינים את בסיס העוגה: פותחים אריזה של פתי בר או כל סוג הקרקרים/הביסקוויטים שהאוהבים עליכם ולאחר מכן מעבדים בעזרת מעבד מזון עד להתפוררות. למנה הזאת יספיקו כ – 250 גרם. מוסיפים את החמאה או השמן קוקוס והמשיכו בערבוב, עד שנוצרת לכם תערובת אחידה!
4.לחצו את התערובת לתוך תבנית לא נדבקת (ניתן לרכוש בחנויות כ "תבנית נונסטיק" מאוד מקל על במטבח) 20 סנטימטר, ככה שהיא תשכב שטוחה בתחתית התחתית. אם הנכם מתקשים ניתן להעזר בכף רגילה. אפשרו לבסיס העוגה להתקרר במקרר במהלך השלב הבא, הכנת מוס השוקולד הלבן.
5. מוס השוקולד הלבן: העמידו קערה עמידה בחום (העיקר שלא תהיה מפלסטיק רגיל, לבטיחותכם)
והכניסו לתוכה את השוקולד. שפכו לבפנים 150 גרם שמנת מתוקה. ממלאים סיר במים חמים ומחממים עד סף רתיחה. על האדים היוצאים הושיבו את הקערה והמיסו את השוקולד תוך ערבוב. במקביל אתם יכולים להכין גם את הג'לטין. רוקנו 5 גרם אבקה לסיר, שתי כפות מים קרים, תנו לזה להתנפח כחמש עד עשר דקות. המיסו את הג'לטין על חום נומך ושפכו לתערובת השוקולד הלבן והשאירו בצד להתקררות.
6. ערבלו במיקסור 200 גרם שמנה מתוקה קרירה עד שתראו בקעות קטנות נוצרות. ברגע שזה קורה אפשר להיות בטוחים שהשומנים בשמנת נקשרו והיא בעצם מקבלת את המרקם העסיסי שלה. הוסיפו את תעורבת השוקולד הלבן וערבבו.
7. שפכו את מוס השוקולד הלבן על בסיס העוגה שכבר הפסיק להתייצק. הכניסו למקרר לחמש עשרה עד עשרים דקות.
8. לסיום מוס התותים! שפכו למיקסר את השמנת המתוקה וערבבו. הוסיפו לאחר מכן את תערובת התותים מההתחלה וערבבו טוב טוב. שפכו את התכולת על שכבת מוס השוקלד הלבן (וודאו כי הוא מספיק יציב) והכניסו את התבנית בחזרה למקרר. השאירו לארבע שעות או אפילו מומלץ ללילה כדי להפיק התייצבות מרבית.
9. הוליכו בעדינות סכין לאורך דפנות העוגה וחתכו להגשה!
בתאבון ובהצלחה!

Advertisements

הנה סרטון הכנה מלא לעוגת הגבינה


Advertisements

Advertisements

Similar Posts

2 Comments

  1. היי הכנתי את העוגה והמוס שוקולד לבן הוא קשה יותר מהמוס תות.
    ככה זה צריך להיות? או שהם אמורים להיות באותו מרקם?

    1. צפוי שוני קל במרקם, העיקר שזה מתייצב אחרי שמכינים בקירור. בהצלחה ובתיאבון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements