|
עוגת גבינה יפנית קלה להכנה במרקם ספוגי ורך, שתוכלו להכין בקלי קלות!

קרדיט לדף  Tasty על המתכון המטורף.
תורגם ע״י צוות האתר.

הנה סרטון הכנה מלא לעוגת הגבינה

מצרכים – (עבור 6 עד 8 אנשים) – עוגת גבינה יפנית קלה להכנה

⅔ כוס (130 מיליליטר) חלב
(100 גרם) גבינת שמנת
7 כפות (100 גרם) חמאה
8 חלמונים
½ כוס (60 גרם) קמח
חצי כוס (60 גרם) קורנפלור
13 חלבוני ביצה גדולים
⅔ כוס (130 גרם) סוכר מגורען
נייר אפייה
תותים (מומלץ בהגשה)
אבקת סוכר (מומלץ בהגשה)

אופן הכנה – 
1. מחממים מראש תנור ל – 160 מעלות.
2. על אש בינונית בסיר קטן ממסים את החלב, החמאה וגבינת השמנת עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. הסירו מן האש והשאירו להתקרר.
3. בקערה גדולה, ערבלו את חלמוני הביצה עד המסתם לתמיסה חלקה,המשיכו לערבב ותוך כדי החלו לשפוך בעדינות את תכולת הסיר (תערובת השמנת) לתוך הקערה, עד לערבוב מלא ואחיד.
3. מנפים פנימה את הקמח והקורנפלור ומערבבים היטב בכדי למנוע היווצרות גושים.
4. בקערה גדולה נוספת, הקציפו באמצעות מיקסר את חלבוני הביצה עד שתבחינו בהתגבשות גבעות קטנות ורכות עם הרמת המיקסר. בהדרגתיות הוסיפו את הסוכר תוך כדי הקצפה עד היווצרות גבעות קשות עם הרמת המיקסר.קפלו כרבע מן חלבוני הביצה לתוך תמיסת החלמונים, וחזרו על הפעולה עם יתר החלבונים עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה.
5. מרפדים בנייר אפייה באורך 10 ס"מ את הקצוות של תבנית עוגה  23X 8 ס"מ המגיעה עם תחתית שמרופדת בנייר אפייה. במידה והנכם משתמשים בתבנית קפיצית וודאו כי עטפתם את הצדדים והתחתית פעמיים בנייר כסף כדי להבטיח את אטימותה המוחלטת.
6. שופכים את הבלילה לתוך התבנית המרופדת בנייר אפייה. לאחר מכן שקשקו לשחרור בועות האוויר שנוצרו.
7. הניחו את תבנית העוגה המלאה אל תוך כלי או תבנית אפייה גדולים יותר מרופדים בשתי מגבות נייר
בתחתית. מגבות הנייר מבטיחות את פיזורו האחיד של החום על פני שטח תחתית הכלי.מלאו את הכלי הגדול יותר במים חמים עד לגובה של כ5 ס"מ.
8. אופים במשך 25 דקות, לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-135 מעלות ומשאיריםו אותה באפייה לעוד 55 דקות, עד שהיא מתרוממת לכפול מהגובה שלה.
9. הוציאו מן התנור, ובזהירות, הפכו את העוגה על ידכם החזקה וקלפו את הנייר. דאגו בזהירות, העוגה מאוד חמה.ניתן גם להפוך את העוגה על צלחת אך זה יגרום לעוגה לאבד מהנפח שלה.
10. מפזרים מעל העוגה אבקת סוכר, פרסו והגישו את העוגה חמה עם תותים בצד.

מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂

הערה: ניתן להכין בגרסה אחרת עם פחות ביצים ועם טעם עוגת גבינה חזק יותר: 150 גרם גבינת שמנת, כפית תמצית וניל, 10 חלבונים, 8 חלמונים, כוס סוכר.

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *