| |

עוגת זברה בחושה מעלפת (עוגת שיש)

עוגה זברה, עוגת שיש שוקולד עם מראה מרשים וטעם מפנק להגשה בכל מועד!
בהשראת: הרפתקאות בישול ביתי
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
עוגת זברה בחושה, עוגת שיש מעלפת, עוגת שיש שוקולד

עוגת זברה בחושה, עוגת שיש מעלפת עם מראה נדיר ומרשים שכיף להגיש בכל מועד!

עוגות שיש הן עוגות שהכי קל להכין ויש להן מראה מדליק שתמיד גורם לאורחים לפעור עיניים בהתלהבות. אז כדי שהאורחים יפערו עיניהם בהתלהבות גדולה יותר הבאנו לכם מתכון מדליק של עוגת זברה, עוגת שיש שוקולד עם מראה מרשים יותר!

מתכון קל ביותר להכנה ותקבלו עוגת זברה משגעת שאי אפשר להתעלם מן המראה שלה! עוגה מרשימה ומדליקה שכיף להכין, כיף להגיש והכי כיף לאכול! 

עוגת זברה בחושה, עוגת שיש מעלפת, עוגת שיש שוקולד
צילום: הרפתקאות בישול ביתי

למה באמת כדאי לכם: עוגת זברה בחושה

  • מתכון שמכינים בקלות שיא ויש גם סרטון הכנה כדי שיהיה קל יותר!
  • ניתן להגיש אותה כפי שהיא או להוסיף זיגוג שוקולד ולשדרג את הפינוק!
  • עוגה שכיף להגיש ולאכול בכל רגע נתון לצד הקפה!
  • עוגה מושלמת להגשה כשרוצים להרשים את האורחים!

 

שורה תחתונה: אפשר להרשים את האורחים בקלות רבה. תכינו את המתכון הזה ותגלו כמה שזה קל!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת זברה בחושה, עוגת שיש מעלפת, עוגת שיש שוקולד

עוגת זברה בחושה מעלפת (עוגת שיש)

עוגה זברה, עוגת שיש שוקולד עם מראה מרשים וטעם מפנק להגשה בכל מועד!
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: הרפתקאות בישול ביתי

ציוד

תבנית עגולה 24 ס"מ

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 כוס חמאה (בטמפרטורת החדר (200 גרם))
  • 1 כוס חלב (240 מ"ל)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות קמח (375 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפייה (10 גרם)
  • ¼ כפית מלח

להכנת בלילת השוקולד

  • 3 כפות אבקת קקאו (25 גרם)
  • ¼ כוס חלב (50 מ"ל)
  • 1 כף סוכר (15 גרם)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש ל 180 מעלות.
  • משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
  • לערבב בקערה גדולה את כל החומרים היבשים, מלח, קמח ואבקת אפייה. מניחים בצד.
  • בקערה נוספת, מערבבים את אבקת הקקאו עם 1/4 כוס חלב ויחד עם 1 כף סוכר.
  • מערבבים חמאה עם סוכר עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  • מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • לאחר מכן, מוסיפים תמצית וניל ומערבבים שוב.
  • מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, ומוסיפים את החלב בהדרגה יחד עם תערובת הקמח עד שהכל משולב היטב.
  • מוסיפים שתי כוסות מתערובת החמאה לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  • משתמשים בכף אחד לכל בלילה כדי ליצור את שכבות העוגה על התבנית. מתחילים ממרכז התבנית.
  • מוסיפים כף אחת של תערובת הבלילה הלבנה ומעל זה מוסיפים כף של בלילת שוקולד וחוזרים על הצעדים האלה עד שכל הבלילה נגמרת.
  • אופים במשך 50-60 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  • מוציאים מהתנור ומצננים בתוך התבנית במשך 15 דקות.
  • מגישים כפי שהיא או עם זיגוג שוקולד.

הערות וטיפים

אם אין לכם סבלנות לעשות שכבות, הוסיפו את שתי הבלילות ביחד ובעזרת סכין או מזלג לערבל את התערובת כדי ליצור את אפקט המשויש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


עוגת זברה בחושה, עוגת שיש מעלפת, עוגת שיש שוקולד


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

 

Similar Posts

6 Comments

    1. היי יפעת,
      נשמח לענות:
      במקום חמאה שמים שמן (מורידים 1/3 מהכמות המקורית במתכון), ובמקום חלב רגיל אפשר חלב שיבולת שועל, חלב שקדים, חלב קוקוס ועוד.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?